Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası

Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Cumhuriyetleri'nden gelecek satranç oyuncularının, buluşma noktasının 'Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası' olması için"...

16.10.2012 13:21

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, "Türk Cumhuriyetleri'nden gelecek satranç oyuncularının, buluşma noktasının 'Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası' olması için gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

Prof. Dr. Avcı, Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası'nın açılışında yaptığı konuşmada, turnuvanın, geleneksel hale getirilmesini arzu ettiğini belirtti.

Eskişehir'in, "2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti" ilan edildiğini anımsatan Avcı, şöyle konuştu:

"Bu sene başlayan turnuvanın, gelecek yıl da devam etmesi çok anlamlı olacak. Türk Cumhuriyetleri'nden gelecek satranç oyuncularının, buluşma noktasının 'Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası' olması için gerekli çalışmaları yapacağız."

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da Satranç İl Temsilciliği'yle birlikte düzenledikleri turnuvaya, yabancı oyuncularla birlikte 170 kişinin katıldığını bildirdi.

Sakallı, her yaştan gencin fiziksel ve ruhsal açıdan gelişmesini hedeflediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, temsili ilk hamleyle turnuvanın başlangıcını yaptı.

20 Ekim'de sona ereceği açıklanan turnuvanın açılışına, Odunpazarı Kaymakamı Mustafa Esen, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ercan Murat Kelleci, İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Hüseyin Aksoy, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman, Satranç İl Temsilcisi Mehmet Memiş, meclis üyeleri, daire müdürleri, oyuncular ve aileleri katıldı.

Muhabir: Oktay Özden

Yayıncı: Mürsel Çetin - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Odunpazarı Belediyesi Kurşunlu Satranç Turnuvası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement