Ökten: "Gün Gelir Sandık Sizi Çarpar" - Son Dakika
Yerel

Ökten: "Gün Gelir Sandık Sizi Çarpar"

Ökten: "Gün Gelir Sandık Sizi Çarpar"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediyesi'nin ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirdi.

08.07.2013 15:15

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten, Aydın Belediyesi'nin ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştirdi. Ökten, Çerçioğlu'nun yaptığı her hata sonrası anket sonuçlarını öne sürdüğünü belirterek, "Gün gelir sandık sizi çarpar" dedi.

Ökten, Keyif Bahçesi'nde düzenlediği basın toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili olarak CHP ile Aydın Belediyesi'ni suçladı. Kentsel dönüşümün önemli olduğunu kaydeden Ökten, Aydın Belediyesi'nin hala konunun önemini bilmediğini iddia etti. Aydın Belediyesi'nden konu ile ilgili tatmin edici cevaplar alamadıklarını kaydeden Ökten, "Aydın Belediyesi siyasi rant var ise konuyu sahipleniyor. Hiç kimse artık Aydın için önemli konularla ilgili olarak siyasi rant sağlamasın. Çevre sakinlerini üzmeyecek bir proje yapılsın" dedi.

Kentsel dönüşümü daha önce hükümetin yaptığını belirten Ökten, "Hükümet kentsel dönüşümün daha hızlı gerçekleşmesi için görevi belediyelere devretti. Belediyelere yazılan yazıda riskli alanlar soruluyor. Aydın Belediyesi'nden yazılan yazıda sadece Ilıcabaşı Mahallesi geçiyor. Niçin sadece Ilıcabaşı Mahallesi düşünüldü? Aydın'da kentsel dönüşüme ihtiyacı olan başka mahalleler yok mu? Yaşanan olaylarda belediye sanki hiç etkinliği yokmuş gibi davranıyor." diye konuştu.

"HASSASİYET BEKLİYORUZ"

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun 'deprem seçimi beklemez' yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Ökten şöyle devam etti: "Ilıcabaşı Mahallesi depremden etkilenir de, Ovaeymir, Orta Mahalle gibi Aydın'ın diğer mahalleleri depremden etkilenmez mi? Aydın halkı projeyi görmek, bilmek istiyor. 3 ayda proje yapılacaktı. Bir buçuk ayda ne oldu? Ilıcabaşı'ndaki insanları nereye taşıyacaksınız? Oradaki insanlar apartman yaşantısına hazır değil. Bunu kendileri söylüyor. Artık belediyeden hassasiyet bekliyoruz"

ORTADA SUÇ VE SUÇ SAHİBİ VAR

Adliye yeri ile ilgili tartışmaların sürdüğünü hatırlatan Ökten, "Belediye Başkanı sorumlular ile ilgili ne yaptı merak ediyorum. Bu konu basit ve küçük bir konu değil. Suç işlenmiştir. Suçun sahibi vardır. Suçlular kanunen ceza almak zorundadır. Arazinin bir bölümünün 150 bin TL'ye, bir diğer bölümünün ise 1 milyon 144 bin TL'ye kamulaştırılması suçtur." şeklinde konuştu.

"DEĞİRMEN OLSA BU KADAR ÖĞÜTMEZ"

Aydın Belediyesi'nde yapılan müdür atamalarına da değinen Ökten, "Belediyeye herhangi bir konunun imzası için gittiğinizde sıkıntı oluyor. Gün içerisinde farklı müdürlerle karşılaşıyorsunuz. Değirmen olsa bu kadar öğütmez."ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz'a, "Belge açıklamayı çok seviyor. Buyursun Kemer'deki kamulaştırmaya cevap versin" diyerek yüklenen Ökten, "CHP İl Başkanı ortadan kayboldu. Bu husus hafife alınacak bir konu değil. Adalet Bakanlığı ile Adliye yeri konusunda protokol mü yaptınız? Kimlerle görüştünüz? Herşeyiyle rant kokan bir konu var. Bu konunun cevabını bekliyoruz. Ancak verdikleri her cevap kopyala yapıştır şeklindeki 'yapılan anket sonuçları' ifadesiyle başlıyor. Gün gelir sandık sizi çarpar"dedi.

Kemer Mahallesi'ndeki alanla ilgili olarak kıymet takdirinin hemen ardından imar değişikliğine başvurulduğunu savunan Ökten "Bu konuda Aydın kamuoyu ciddi bir açıklama bekliyor. Neden SGK binası için aynı hız gösterilmedi?. Yapılan Balık Hali'nin Aydın'a ne faydası oldu? Aydın Belediyesi'nin her biriminde iş beceriksizliği var" dedi.

AK Parti'de aday adaylığı sürecinin henüz başlamadığını da belirten Ökten, "Adayımızı 1 yıl önceden açıklamak iyi midir, kötü müdür bilemeyiz. Bize gelen başvurular oldu. Gelenleri yönlendirdik ve bilgilendirdik. Hayırlı ve bereketli bir belediye dönemi olmasını diliyoruz " diyerek Aydın eski belediye başkanı Hüseyin Aksu'nun aday olup olmayacağı yönündeki soruyu da "Bu konuda bize gelen henüz bir başvuru yok. Başka partilerden aday olmuş, geçmişte belediye başkanlığı yapmış bir kişiye genel merkezimiz karar verecektir. Aydın'da turizm, jeotermal ve seracılığı harekete geçirecek bir kişinin başkan olmasını istiyoruz" sözleri ile cevapladı.

"HEDEFİM BÜYÜK"

Basın mensuplarının siyasetteki hedefini sorması üzerine konuşan Ökten, "Başbakanımız siyasette her zaman hedefin büyük tutulması gerektiğini söylüyor. Ben, Kadın Kolları haricinde partimin her kademesinde çalışırım. Ancak, hedefi büyük tutuyoruz. Bu hedefi de açıklamıyoruz" şeklinde konuştu.

AK Partili İlhami Ortekin döneminde Aydın'ın Özlem Çerçioğlu dönemine göre 10 kat destek aldığını ifade eden Ökten, "Biz verdiğimiz sözü tutarız. Elimizden geleni Aydın için yapmaya hazırız. Aydın AK Parti ile kalkınacaktır" diye konuştu.

"AYBA CHP KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARIYLA DOLMUŞ"

CHP'nin AK Parti'ye yönelik olarak, makarna-kömür dağıttığı için eleştiriler yönelttiğini ifade eden Ökten sözlerini şöyle tamamladı: "AYBA CHP Kadın Kolları ve Gençlik Kolları işe alınmış durumda. Buraya da bakmak lazım" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ökten: 'Gün Gelir Sandık Sizi Çarpar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement