Okullara 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika
Yerel

Okullara 'Beyaz Bayrak'

Okullara \'Beyaz Bayrak\'

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde ’Temiz Okul, Sağlıklı Okul’ projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara bayrakları İbni Sina İlkokulu’nda düzenlenen törenle teslim edildi.

22.09.2015 17:50

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 'Temiz Okul, Sağlıklı Okul' projesi kapsamında Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okullara bayrakları İbni Sina İlkokulu'nda düzenlenen törenle teslim edildi.

Törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Pasin Akbulut, Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü ile okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Toplum Sağlığı Merkezi Müdürü Pakize Özgür Ünlü, Beyaz Bayrak uygulamasının, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla hazırlanan bir uygulama olduğunu söyledi.

Değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 90 ve üzeri puan alan okullara sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verildiğini söyleyen Pakize Özgür Ünlü, "Bu belge 2 yıl geçerlidir. Bu süre içinde kontroller devam etmektedir" dedi ve Beyaz Bayrak almaya hak kazanan okul yöneticilerini tebrik etti.

"BAŞARILARINI BAYRAKLA TESCİLLENDİRDİLER"

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç olan bir projeyi hayata geçirdiğini kaydeden Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz ise "Biz de bunun üzerine düştük. Okul müdürlerimizden gerekli hassasiyeti gösterenleri tebrik ediyorum. Buradaki başarı bayrakla tescillendirilmiştir. Bu bayrakların okulların en güzel yerinde sergileneceğinden de eminim" dedi.

Ödül verirken, okulların gösterdiği başarının devamını da beklediklerini söyleyen Kaymakam Gürbüz, "Hiçbir okulumuzun kazandığı bu bayrağın 2 yıl sonra kaldırılmasına razı geleceğini düşünmüyorum. Bayrağı henüz alamayan okul yöneticilerimizin de en kısa süre içinde görev yaptıkları okulları öğrencilere ve öğretmenlere yakışır bir hale getireceklerine inanıyorum" diye konuştu. Konuşmaların ardından başarılı okullara Beyaz Bayrakları ve sertifikaları teslim edildi.

21 okulun bulunduğu Kapaklı'da, Beyaz Bayrağı ise Kapaklı Anadolu Lisesi, Yanıkağıl İlk ve Ortaokulu, Bahçeağıl İlk ve Ortaokulu, Kapaklı Belediyesi Ortaokulu, Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu ile İbni-Sina İlkokulu aldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okullara 'Beyaz Bayrak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement