Pembe Dizi İzleyeceğine CHP'yi İzle - Son Dakika
Yerel

Pembe Dizi İzleyeceğine CHP'yi İzle

Pembe Dizi İzleyeceğine CHP\'yi İzle

CHP Urfa Genel Sekreteri Murat Yazar belediye başkanlığı için aday olduğunu açıklarken, İl Başkanı Karakeçili ise Yazar'ı yalanladı.

08.12.2013 13:47

CHP Şanlıurfa'da yine tartışmaların, kavgaların, yalanların ardı arkası kesilmiyor. Üstelik son tartışmalar CHP'nin büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu söyleyen tek isim üzerinden yapılıyor. Bugüne kadar CHP İl Teşkilatına büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için hiç kimse başvurmadı. Sadece Murat Yazar aday adayı olduğunu açıkladı. O da genel merkeze müracaat ettiğini aktardı. Partinin İl Başkanı Ömer Karakeçili ise, bu durumu yalanlayarak partilerinden bugüne kadar aday adayı çıkmadığını belirtti. Avukat Ferhat Karataş başkanlığı döneminde de benzer iç çatışmalar nedeniyle partideki çatlak gündeme gelmiş, Karataş partideki ayak oyunlarına daha fazla diretemeyerek istifa etmişti. Ancak partideki ayak oyunları Karataş'ın gitmesi ile de bitmedi. Mart 2014 Yerel seçimlerinin yaklaşması ile başta AK Parti olmak üzere diğer partiler adaylarını bir bir belirlerken CHP'de yönetim içi tartışmalar ve partiyi sahiplenme adına açıklamalar sürüyor.

KARAKEÇİLİ: DAVALIMIZ YAZAR ADAY ADAYI DEĞİL
Karataş'ın görevden alınması öncesi yaptığı istifayla koltuğu boşalan CHP İl Başkanlığı'na atanan Demokrat Parti kökenli Ömer Karakeçili, kent genelinde CHP Adaylığı ile ilgili Murat Yazar'ın tanıtımlarına yaptığı yazılı açımlamayla cevap verdi. Karakeçili açıklamasında, "Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı olarak ilimize ya da herhangi bir ilçemize adaylık başvurusunda bulunmayan ama şehrin muhtelif yerlerine aday adayı ya da aday olarak kendini tanıtıp Cumhuriyet Halk Partisi adayıyım diye kendini lanse eden Murat Yazar'ın Cumhuriyet Halk Partisi'ni bazı sebeplerden mahkemeye verdiği ve partimiz ile davalı olduğunu beyan eder, hatta partiden ihracı söz konusu olan Murat Yazar'ın adaylığı partimizde söz konusu değildir" dedi.

YAZAR'DAN YANIT GECİKMEDİ
Parti İl Başkanı Karakeçili'nin bu açıklamayı yapmasının ardından bu kez gözler CHP'nin büyükşehir belediye başkan aday adayı olduğunu ilan eden Yazar'a çevrildi. Uzun yıllardır partide görev yapan Yazar, Karakeçili'ye istinaden verdiği cevabında başvurusunu genel merkeze yaptığını belirtti.

Karakeçili'nin 'aday değil, ihraç edilecek' şeklindeki sözlerine ve bu yönde basına yansıyan haberlere itibar edilmemesini isteyen Yazar, yönetimi neden mahkemeye verdiğine de açıklık getirdi.

'KARAKEÇİLİ'NİN GÖREVİ 15'İNDE BİTİYOR'
Yazar, açıklamasında ayrıca mevcut İl Başkanı Ömer Karakeçili'nin parti tüzüğünün 49. Maddesi gereği seçim yapması gerektiğinin altını çizerek, şimdiye kadar tek aday adayı olduğunu bu aday belirleme konusunda Şanlıurfa İl Yönetimi ve İl Başkanı Ömer Karakeçili'nin yetkisinin olmadığını söyledi. Karakeçili'nin açıklamasına karşın Murat Yazar, şöyle konuştu: "Sadece Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu, daha sonra belirleme yetkisi parti meclisindedir. Diğer bir konu ise mahkeme 02.11.2013 tarihinde 7 kişilik 45 günlük geçici yönetimi kurulu Ömer Karakeçili başkanlığında ataması yapılmıştır. Sadece görev yetkileri partiyi 45 gün içinde kongreye götürmektir. Bu süre içinde 15 gün askı süresi bulunmaktır. Görev süreleri 15.12.2013 tarihinde bitiyor. Yani bu teşkilatın tüzüğün 49. maddesi gereğince seçime götürmektir. Bu arkadaşlarımız parti tüzüğünü ihlal ederek seçim kararı almamıştır. Biz ise 25 eski yönetici arkadaşlar olarak kongreye gidilmesi için 04.12.2013 tarihinde mahkeme başvurduk. Bu ise yasal hakkımızdır. Ömer Karakeçili partide ihracımın söz konusu olduğunu dile getirmiştir. Bu iddia asılsızdır. Bu konuda Ömer Karakeçili'nin parti işleyişinden ve tüzüğünden haberdar olmadığını ortaya koymaktadır. Ben aday olsam da olmasam da CHP'de bir nefer olarak çalışacağım."

CHP Şanlıurfa Teşkilatında çeşitli görevler yaptığını ifade eden Yazar, son olarak kamuoyunun bu tür haberlere itibar etmemesini istedi.

Öte yandan Karakeçili'nin, CHP Eski Milletvekili Vedat Melik'i büyükşehir belediye başkan adayı yapma konusunda girişimleri olduğu ileri sürüldü.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Pembe Dizi İzleyeceğine CHP'yi İzle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement