Pişmaniye Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Pişmaniye Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

Pişmaniye Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bu yıl 4.'sü düzenlenen Pişmaniye Festivali sona erdi.

16.07.2012 14:34

İzmit Belediyesi ile Kocaeli Fuar Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bu yıl 4.'sü düzenlenen Pişmaniye Festivali sona erdi. Bu yıl Ankara'dan başlayan ve hafta sonu İzmit'te gerçekleşen çeşitli etkinliklerle devam eden festival renkli görüntülere sahne oldu.

Oldukça hareketli geçen festival geleneksel hale gelen kortej yürüyüşü ile başladı. Kültür Tepesi'nde başlayan ve İzmit içinden geçen kortej yürüyüşüne AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan,

Fuar Müdürü Feyzi Utaş, Milli Eğitim Müdür Vekili Muhlis Öztürk, İzmit İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, İzmit Belediye Meclis Üyeleri Emine Okanalp, Emine Zeybek, Mahmut Öztürk ve İsmail Gün, İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, daire müdürleri, çeşitli ülkelerden gelen yabancı halk oyunları ekipleri ve vatandaşlar katıldı. Kortejin sonrasında Kocaeli fuar alanına kurulan pişmaniye standları açıldı ve pişmaniye çekimi yapıldı.

Festivalin açılışında konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, İzmit'in simgesi olan pişmaniyenin ulusal ve uluslararası bilinirliğinin arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ve bunlar içinde en önemlisinin de Pişmaniye Festivali olduğunu söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından sahne alan Sagopa Kajmer ve Kolera sahne aldı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Sagopa Kajmer alanı dolduran vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı. Gençler Sagopa Kajmer'in söylediği şarkılara eşlik ederek büyük bir coşku yarattı.Konser sonrasında Başkan Doğan sanatçılara çiçek hediye ederek teşekkür etti.

Karnaval havasında geçen festivalin ikinci günü de oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Gün boyunca Fuar alanında ve şehir merkezinde devam eden etkinlikler akşam Güneş Sahnesi'nde devam etti. Festival kapsamında sahne alan Murat Taylan kendisini izlemeye gelen romanları coşturdu.

4. Pişmaniye Festivali'nin son gününde İzmit sanatçı akınına uğradı. Bu yıl ilki düzenlen Altın Pişmaniye Kısa Film Yarışması ve Pişmaniye Festivali'nin galası Güneş Sahnesi'nde yapıldı. Okan Karacan'ın sunuculuğunu yaptığı geceye Ali Erkazan, Emin Olcay, Ümit Erdim ,Suna Yıldızoğlu,

sinema ve televizyon dünyasının önemli isimleri katıldı.

Kısa film gösterimlerinin yapıldığı gecenin sonunda Coşkun Sabah sahne aldı. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan Coşkun Sabah dinleyenleri geçmişe götürdü.

Festival kapsamında üç gün boyunca gökyüzünden hediyeli pişmaniye yağdı. Gökten yağan binlerce hediyeli pişmaniye için vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Pişmaniye Festivali Renkli Görüntülerle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement