Ramazan Ayında Turizm Hareketliliği - Son Dakika
Yerel

Ramazan Ayında Turizm Hareketliliği

Ramazan Ayında Turizm Hareketliliği

Eskişehir'de tatile çıkan vatandaşların en çok Side beldesini tercih ettiği, sadece tur gezileri dışında bu sektörün Ramazan ayından olumsuz etkilenmediği belirtildi.

05.07.2014 15:05  Güncelleme: 15:43

Eskişehir'de tatile çıkan vatandaşların en çok Antalya'nın Alanya ilçesi ile Side beldesini tercih ettiği, sadece tur gezileri dışında bu sektörün Ramazan ayından olumsuz etkilenmediği belirtildi.

Kentteki bazı tur organizatörleri, Ramazan ayı ve yaz aylarında artan turizm hareketliliği konusunda İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. Tur ve Tatil Operasyon Müdürü Çağrı Karakaya, Ramazan ayında otellerin fiyatlarını aşağı çektiğini belirterek vatandaşların da bu fiyat aralıklarından yararlanmak istediklerini söyledi. Çalışan insanların yıllık izinlerinin yaz aylarına denk gelmesinin de büyük öneminin olduğunu belirten Karakaya, "Müşterilerimiz hem uygun fiyatlardan yararlanmak istiyor, hem de yıllık izinlerini değerlendiriyorlar. Tabii ki Ramazan dolayısıyla insanlar oruç tuttuğu için bir azalma söz konusu, ama çok etkilemiyor. Sırf Ramazan diye tatilden vazgeçen yüzde 5'lik bir kısım vardır" şeklinde konuştu.

RAMAZAN AYINA ÖZEL KAMPANYALAR

Turizm ve seyahat acentesi sahibi olan Murat Güçlü de, konuyla ilgili Ramazan ayında otel rezervasyonlarında yüzde 20'lik bir düşüş olduğunu belirterek, bu düşüşü Ramazan ayına özel kampanyalarla telafi ettiklerini söyledi. Güçlü, Ramazan Bayramında otellerin dolup taştığını anlatırken, "Bayramda oteller doluyor. Taleplerde çok ciddi artışlar oluyor. Bu bayramda, 4 gece 5 günlük bir imkan olacak ve cumartesi pazarla da birleşmesi güzel bir zaman dilimine denk geliyor. İnsanlar tatil yapmak için bu zamanı uygun görüyor" diye belirtti.

RAMAZANDA SADECE KÜLTÜR TURLARI TERCİH EDİLMİYOR

Turizm ve acente sahipleri Ramazan ayında sadece kültür turlarında bir azalma olduğu konusuna değindiler. Kültür turlarının gezme odaklı olduğunu bu nedenle Ramazan ayında insanların çok tercih etmediklerini söyleyen Çağrı Karakaya, "Bu turlarda insanlar sürekli hareket halinde oldukları ve hep gezdikleri için insanlar oruç tutsun ya da tutmasın bundan ister istemez psikolojik olarak etkileniyorlar. Bu nedenle Ramazan ayında turlar pek tercih edilmiyor" diye konuştu.

ESKİŞEHİR'İN TERCİSİ ANTALYA

Turizm ve seyahat acentesi sahipleri, tatil yapan vatandaşların ise en çok Antalya'nın Side beldesi ile Alanya ilçesini tercih ettiklerini söylediler. Konuyla ilgili tur operatörleri, "Eskişehirliler en çok Akdeniz Bölgesini tercih ediyorlar. Side, Alanya ve Kemer en çok talep gören yerler. Bu bölgeler, plaj ve deniz özellikleri nedeniyle seviliyor. Buralarda otel imkanları da oldukça geniş. Her türlü bütçeye hitap ediyor" açıklamalarında bulundu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Ayında Turizm Hareketliliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement