Ramazan Çadırı Prof.dr. Ayvallı'yı Konuk Etti - Son Dakika
Yerel

Ramazan Çadırı Prof.dr. Ayvallı'yı Konuk Etti

Ramazan Çadırı Prof.dr. Ayvallı\'yı Konuk Etti

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Prof.Dr.Ramazan Ayvallı, Isparta Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Çadırı etkinliklerinde İslamda kardeşlik, sevgi ve hoşgörü konusunda bir saatlik bir sohbet programı düzenledi.

11.07.2013 17:42

Türkiye Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Isparta Belediyesi tarafından organize edilen Ramazan Çadırı etkinliklerinde İslamda kardeşlik, sevgi ve hoşgörü konusunda bir saatlik bir sohbet programı düzenledi.

Prof Dr. Ramazan Ayvallı'nın sohbet programına Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak öfkenin zararı, sevgi, hoşgörünün önemi hakkında bilgiler verdi. Peygamberimizin hayatından sözerken, Peygamberimizin öfkesini denetlemek için kendi kölelerinin bile onu nasıl sınavdan geçirdiğini anlatan Prof.Dr. Ayvallı, Peygamberimizin Hz Ali'yi ne denli sevdiği bir kıssayı anlattı.

Prof.Dr.Ayvallı, "Peygamberimiz bir gün bir sohbet esnasında iyilikten bahsederken, Hz. Ali kapıda belirmiştir. Peygamberimiz Hz.Ali'ye 'Sana birisi kötülük etse sen ne yaparsın?' diye sormuş? Hz. Ali ise 'İyilik yaparım' diye cevap vermiş. Peygamberimiz bu soruyu bir kaç kez daha tekrarlamış ancak Hz. Ali her seferinde iyilik yapacağından bahsetmiş. Sonunda Hz. Ali Peygamberimize dönerek 'Ey Allah'ın Resulü bana ne kadar kötülük etseler ben yine iyilik yaparım' cevabı Peygamberimizi çok mutlu etmiştir" dedi. Prof.Dr. Ayvallı bir saatlik konuşmasında iyilik, hoşgörü ve affedici olmanın fazileti hakkında programa katılan vatandaşlarla sohbet etti.

BAŞKAN GÜNAYDIN'A ZİYARET

Prof. Dr. Ramazan Ayvallı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı da makamında ziyaret etti. Prof.Dr. Ayvallı bu makamların millete hizmet makamı olduğunu söyleyerek, "Gecenizi gündüzünü hizmete ayırıyorsunuz. Allah herkese bu şuuru nasip etsin" dedi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ramazan Çadırı Prof.dr. Ayvallı'yı Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement