Şahinbey Belediyesi, Zirve Üniversitesi Öğrencilerine Aşure İkramı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi, Zirve Üniversitesi Öğrencilerine Aşure İkramı Yaptı

Şahinbey Belediyesi, Zirve Üniversitesi Öğrencilerine Aşure İkramı Yaptı

Şahinbey Belediyesi, 65 ülkeden gelerek Zirve Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere aşure ikramı yaptı.
Zirve Üniversitesi'nde yapılan aşure ikramına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Adnan...

18.11.2013 15:46

Şahinbey Belediyesi, 65 ülkeden gelerek Zirve Üniversitesi'nde eğitim gören öğrencilere aşure ikramı yaptı.

Zirve Üniversitesi'nde yapılan aşure ikramına Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

ŞAHİNBEY BELEDİYEMİZ 65 ÜLKEDEN GELEN ÖĞRENCİLERİMİZE AŞURE İKRAMI YAPTI

Aşure ikramından dolayı teşekkür eden Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Şahinbey Belediyemizin böyle güzel bir aktivite ile öğrencilerimizle sıcak ilişki kurması ve geleneklerimizi canlandırdığı için gerçekten tebrik ediyoruz. Sınav haftasında olduğumuz için çok güzel bir etkinlik oldu. Annelerinden yemeye alıştıkları bu özlemi de bir yandan gidermiş oluyorlar. Üniversitemizde 65 ayrı ülkeden 600'e yakın öğrencilerimiz ve hocalarımız var. Bunlarda aşure geleneğinin Türkiye'ye özgü bir gelenek olduğunu öğrenmiş oluyorlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin diyorum" dedi.

AŞURE İKRAMIMIZ GELENEK HALİNE GELDİ

Aşure ikramının geleneksel hale geldiğini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "3 yılda 444 bin kişiye aşure ikramı yapmıştık. Bu yılda 320 bin kişiye aşure ikramı yapıyoruz. Sadece çarşıda pazarda değil, ilimizde faaliyet gösteren üniversitelere Dünyadan 65 ülkeden ve Türkiye'nin değişik illerinden gelen öğrencilerimize de aşure ikram ediyoruz. Amacımız aşureden yemeyen kalmasın bu güzel geleneğimiz devam etsin ben herkese afiyet olsun diyorum" diye konuştu.

Zirve Üniversitesi'nde eğitim gören Türk ve yabancı öğrencilere kendi elleri ile aşure ikramı yapan Başkan Tahmazoğlu, bir süre öğrencilerle sohbet etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi, Zirve Üniversitesi Öğrencilerine Aşure İkramı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement