Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'nda Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Yerel

Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'nda Yeni Akademik Yıl Açılışı

Samsun Polis Meslek Yüksekokulu\'nda Yeni Akademik Yıl Açılışı

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2013 2014 eğitim öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

23.09.2013 15:33

Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu'nun (PMYO) 2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun PMYO Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, emniyet teşkilatının Türkiye'de asayişin sağlanmasında önemli güçlerden biri olduğunu belirtti.

Emniyet teşkilatının hizmetini yerine getirirken ihtiyaç duyduğu insan kaynağını PMYO'dan ve polis eğitim merkezlerinden sağladığına dikkati çeken Aksoy, şunları söyledi:

"Samsun'da kurulmuş olan ve bugüne kadar emniyet teşkilatımıza çok sayıda polis memuru yetiştirmiş bu yüksek okulumuz bu yıl da yine aynı heyecanla eğitim-öğretime başlayacak. Burada eğitim alacak değerli polis adayı arkadaşlarımızın dönemlerini çok iyi değerlendirmelerini ve buradan alacakları eğitimle polis teşkilatında onlardan beklenen hizmetleri en iyi şekilde yerine getirecek donanıma sahip olmalarını bekliyoruz. Emniyet teşkilatımız halkın huzur ve güvenliği için, ülkenin bölünmez bütünlüğü için her alanda gece gündüz demeden, jandarma teşkilmatımızla, sahil güvenliğimizle birlikte çalışmalarını sürdüren kurumlarımızın başında geliyor. Bu anlamda burada alacağınız eğitimler, bundan sonra yapacağınız çalışmalarda sizlerin başarısını önemli ölçüde etkileyecektir."

19 Mayıs PMYO Müdürü İrfan Akkaya ise  PMYO'nun 162 dönüm arazi üzerine kurulu yerleşim alanıyla, coğrafi konumu, ulaşım imkanları gibi etkenlerle polis eğitimine son derece elverişli olduğunu vurgulayarak, "Okulumuzda donanımlı kadro ve fiziki imkanlarla eğitim verilmetedir. Türk milletinin milli, manevi, insani ve ahlaki değerlerini benimseyip davranış haline getiren, özü ve sözü bir, sorumluluğunu bilen polis memurları yetiştirmek verilen eğitimin genel amaçlarındandır" dedi.

Bu yıl 47'si bayan toplam 969 polis memuru adayının eğitim göreceği eğitim-öğretim yılı açılış töreni Polis Akademisi öğretim elemanı Doç. Dr. Süleyman Özeren'in verdiği ilk dersle başladı.

Geçen yıl başarılı olan öğrencilere başarı belgesi verilen törene, MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Büyükşehir Belediye Başkını Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, bazı kurum müdürleri, öğretim üyeleri ve PMYO öğrencileri katıldı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Samsun Polis Meslek Yüksekokulu'nda Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement