Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa\'dan Kısa Kısa

Kadınlardan lösemili çocuklara yardım.

08.06.2013 19:15

Şanlıurfalı kadınlar, lösemili çocuklar yararına yardım kampanyası düzenledi.

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema Çiftçi öncülüğünde başlatılan kampanyaya destek için Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman ve kent protokülünün eşleri ile çok sayıda yardımsever kadın Nevali Otel'de bir araya geldi.

Müzik dinletisiyle başlayan program, kadınların okuduğu duygusal şiirlerle devam etti.

Çiftçi, burada yaptığı açıklamada, amaçlarının ihtiyaç sahibi çocuklara yardım etmek olduğunu vurgulayarak, "Şuanda lösemili çocukları kentimizde tedavi edecek doktor bulunmamaktadır bu nedenle çocuklarımız çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Toplumun bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz buna dikkat çekmek istedik destek veren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kadınlar arasında toplanan yardımın maddi durumu iyi olmayan lösemili çocuklara dağıtılacağı kaydedildi.

-  "Filistin ve Gazze" etkinliği

Suruç ilçesinde "Filistin ve Gazze" etkinliği düzenlendi.

Anadolu  Gençlik Derneği Suruç Temsilciliğince organize edilen etkinlik, Ahmet Bican Camii avlusunda gerçekleştirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Vakfı İl Temsilcisi Behçet Atila, burada yaptığı konuşmada, Mavi Marmara Gemisi'nde yaşanan olayları hatırlatarak, "Şehid Şeyh Ahmed Yasin şikayeti geri alsın diye Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye doğru Akdeniz'e açıldık, Gazze ablukasını kırmak için yola çıktık. Allah'a şükürler olsun ümmetin üzerindeki başka ablukaları da kırmış olduk. Abluka kalkıncaya kadar da Mavi Marmara durmayıp yoluna devam edecektir" dedi.

Etkinliğe, çok sayıda vatandaş katıldı.

-İmam hatipliler buluştu

Şanlıurfa'da İmam Hatip Lisesi mezunları ve mensupları bir araya geldi.

Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ŞANİMDER) tarafından Haliliye İmam Hatip Lisesi'nde organize edilen programda, geçmişte yaşanan sıkıntılı günlerin geride kaldığını belirterek, "imam hatip" okuyan kişilerden kimseye zarar gelmeyeceğine inandığını söyledi.

ŞANİMDER Başkanı Abdurrahman Kırıkçı da, eğitimin önemine değenerek, dernek üyelerinin yapıcı faaliyetlerde bulunması gerektiğini ifade etti.

Bir milletin maddi ve manevi yönden gelişerek ve büyüyerek idamesini sürdürebilmesi için o toplumun aydınlanma sürecini aksatmadan devam ettirmesi gerektiğini belirten Kırıkçı, şunları kaydetti: "Bu aydınlanma sürecinin  çekirdeğini oluşturan unsur ise hepimizin bildiği gibi eğitimdir. Bizler bu sebeple eğitim faaliyetlerimizin merkezine insanı ve eğitimi koyduk. Son yıllarda bazı idolojik dayatmalarla, meteryalist batı rüzgarına kaptırılan gençliğimiz; inancından, kimliğinden, ahlaki değerlerinden ve sorumluluk bilincinden oldukça uzaklaştırılmıştır. Bu, popüler batı kültürünün bize sipariş ettiği bir gençlik modelidir. Dünyevileşen bu gençliği tekrar manevi kimliğiyle  buluşturmak ve  ona kulluk bilincini, ümmet bilincini, kuran bilincini, tarih bilincini, kültür bilincini ve sorumluluk bilincini vermek bizim en önemli ve en öncelikli görevimizdir."

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ile İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin de birer konuşma yaptığı programın sonunda, katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şanlıurfa'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement