Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

12.06.2012 19:00

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ali Rıza İşbilir memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Çavuş İşbilir'in cenazesi, Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından helikopterle Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit İşbilir'in cenazesi ilk olarak Piri Reis Mahallesi'ndeki ağabeyi Mehmet İşbilir'in evine getirildi. Burada anne Zeynep İşbilir oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenaze daha sonra merkeze bağlı Saygılı köyüne götürüldü.

Köy meydanında düzenlenen törende şehit İşbilir'in öz geçmişi okundu. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Muhammet Gevher, şehitliğin yüksek bir mertebe olduğunu belirterek, şehidin yakınlarına sabır diledi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit Piyade Uzman Çavuş İşbilir'in cenazesi askerlerin omuzunda bir süre taşındıktan sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

-Çocuğu ve eşini ağabeyine emanet etmiş-

Burada da anne Zeynep İşbilir oğlunun tabutuna son kez sarılarak, "Oğlum senin yerine beni koysunlar. Sana kurban olurum. Sana nasıl kıydılar" dedi.

Şehidin eşi Zübeyde İşbilir ise metanetini korumaya çalıştı. Zübeyde İşbilir eşini son yolculuğuna asker selamıyla uğurladı.

Bu arada şehidin ağabeyi Mehmet İşbilir, yaptığı konuşmada, "Kardeşim bir gün önce kızı Azra ile telefonla görüştü. Kızı kendisine 'Baba seni çok özledim artık gel' dedi. Kardeşim de 'Kızım az kaldı geleceğim. Ben de sizi çok özledim' dedi. Bana da 'Ağabey görevdeyiz. Bana bir şey olursa çocuğum ve eşim sana emanet' dedi. Gerçekten çok üzgünüz büyük bir acı yaşadık. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, Vali Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile diğer ilgiler katıldı.

Piyade Uzman Çavuş İşbilir, dün akşam saatlerinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kerkur Tepe mevkisinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanmış, askeri helikopterle götürüldüğü Şırnak Askeri Hastanesi'nde şehit düşmüştü.

Muhabir: İsmail Hakkı Demir/ Ahmet Caner Baysal/ Sevil Çelik

Yayıncı: İsmail Fidan - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehit Uzman Çavuş Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement