Sincik'te Belediye Parkı SODES İle Can Buldu - Son Dakika
Yerel

Sincik'te Belediye Parkı SODES İle Can Buldu

Sincik\'te Belediye Parkı SODES İle Can Buldu

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 1999 yılında yapılan ilk çocuk parkı olan Karaman Mahallesi'ndeki Belediye Çocuk Parkı, SODES Projesi ile yenilendi.

05.12.2013 17:39  Güncelleme: 17:49

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde 1999 yılında yapılan ilk çocuk parkı olan Karaman Mahallesi'ndeki Belediye Çocuk Parkı, SODES projesi ile yenilendi.

Aradan geçen 14 yıllık süre boyunca ödenek yokluğu nedeni ile kullanılamayacak kadar eskiyen çocuk parkı, SODES ile hayat buldu.

2013 yılında Sincik Belediyesi tarafından hazırlanan ve aynı yıl kabul edilerek uygulamaya alınan 'Çocuk Aile Parkı' projesi kapsamında park, parkın çevre düzeni ve bitişiğindeki basket sahası yenileme faaliyetleri hızlı bir şekilde başladı. Çalışmalar kapsamında proje ürünleri olan 10 parça fitness zayıflama ve spor aletleri parka yerleştirildi. 2 adet tek kuleli çocuk oyun grubu ile birlikte çevre düzenlemesi yapılarak parka montajı yapıldı. Parkın yanında yer alan basketbol ve voleybol sahası zemini tadilatı yapıldı. Basketbol sahasının etrafı tel örgü ile çevrilerek standartlara uygun bir saha haline getirildi. Karaman Mahallesi'ndeki parkta günlük ortalama 500 çocuğun yararlanacağı belirtilerek, Haziran 2014'te Sincik Belediyesi tarafından düzenlenecek voleybol turnuvası ile 'Çocuk ve Aile Parkı' projesinin tamamlanacağı öğrenildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Sincik Belediyesi Başkanı Hasari Altıntel, "Sincik'te sosyal belediyecilik kapsamında böyle bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Dağlık bir coğrafyada olan ilçemizde kısıtlı bir bütçe ile imkanlar ölçüsünde elimizden gelen bütün çabayı göstermekteyiz. Projenin kabul edilmesi ve oluşturulması aşamasında emeği geçen Sincik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimindeki Dursun Demir, Hüseyin Meriç, Ahmet Özelmiş ve Celalettin Çolakça'ya ve belediyemizde böyle güzel bir çalışmaya vesile olan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sincik'te Belediye Parkı SODES İle Can Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement