Taliye Edilen Eş Başkan Akel: Canlı Kalkan Olmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika
Yerel

Taliye Edilen Eş Başkan Akel: Canlı Kalkan Olmaya Devam Edeceğiz

Taliye Edilen Eş Başkan Akel: Canlı Kalkan Olmaya Devam Edeceğiz

Sason ilçesine giderek operasyon bölgesinde canlı kalkan eyleminde bulunan ardından tutuklanıp serbest bırakılan eylemciler "Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz" dediler.

22.10.2015 12:40  Güncelleme: 13:32

19 Eylül 2015 tarihinde Sason ilçesine giderek operasyon bölgesinde canlı kalkan eyleminde bulunan ve akabinde tutuklanıp serbest bırakılan eylemciler "Canlı kalkan olmaya devam edeceğiz" dediler.

Aralarında Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Beşiri Belediyesi Eş Başkanı Mustafa Öztürk, İkiköprü Belediye Eş Başkanları Osman Karabulut ile Hidayet Tirki, Batman Belediyesi Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis üyeleri HDP ve DBP Batman İl yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 26 kişi, Sason ilçesinde canlı kalkan eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Operasyon bölgesine girdikleri nedeniyle Sason ilçesinde gözaltına alınan 70 civarındaki eylemciden 26'sı tutuklanmıştı.

Bir hafta Batman M Tipi Kapalı Cezaevinde kalan eylemciler, daha sonra tutuklu oldukları halde farklı illerin cezaevlerine nakledilmişlerdi.

Ancak, Dün görülen mahkeme sonucunda, tutuklu 26 kişinin tahliyesine ve tutuksuz yargılanmalarına karar verildi.

Bugün toplu halde Batmana gelen ve binlerce kişi tarafından karşılanan canlı kalkanlar, Batman Belediyesi önüne kadar konvoy ile geldiler.

Burada İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Sabri Özdemir, HDP ve DBP İl yöneticileri, HDP Batman Milletvekilleri ile kalabalık bir grup tarafından karşılanan canlı kalkanlar, "Amacımız operasyonlar ve ölümler olmamasıydı. Ancak, ölüme karşı eylemlerimiz bile terörize ediliyor" dediler.

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel ise canlı kalkan olmaya, ülkeye barış ve demokrasi gelinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Recep Akın/Batman Gazetesi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Taliye Edilen Eş Başkan Akel: Canlı Kalkan Olmaya Devam Edeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • baris: Canli kalkani birakin gorevinizi yapin batman cukurlardan gecilmiyor 5 0 Yanıtla
  • Abc: Barış demokrasi kelimelerini çokça kullanırlar, ama bir numara halk dusmani hdp 5 0 Yanıtla
  • Abc: Gozu cehalet nefret burumus kişiler dertleri asla memleket olmayan zavallılar ,hiç bas 1 0 Yanıtla

Advertisement