TRT 50. Yıl Kutlamaları Çerçevesinde 300 Fidan Ekti - Son Dakika
Yerel

TRT 50. Yıl Kutlamaları Çerçevesinde 300 Fidan Ekti

TRT 50. Yıl Kutlamaları Çerçevesinde 300 Fidan Ekti

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu olan TRT kuruluşunun 50. Yılı etkinlikleri kapsamında Dicle Üniversitesi kampüs alanına 300 fidan dikti.

04.03.2014 15:09

Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu olan TRT kuruluşunun 50. Yılının çeşitli etkinliklerle kutluyor. TRT Bölge Müdürlüğü de etkinlikler kapsamında TRT ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile kampüs alanına 300 çam fidesi dikimi gerçekleştirdi.

TRT ekibi, toplamda 300 çam ağacını kampüs alanına ekerek TRT 50. yıl hatıra ormanının fidanlarını toprakla buluşturdu. TRT çalışanları kendi elleriyle ağaçları dikerken, çam ağaçlarının bakımlarını da kendilerinin yapacağını, TRT 50. Yılı etkinlikleri kapsamında böyle bir etkinlikle bugünü ölümsüzleştirdiklerini ifade ettiler.

TRT Diyarbakır İl Müdürü İlyas Aksoy ve Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün de TRT 50. Yıl Hatıra Ormanı'nda fidan dikim törenine katıldı. Eyigün ve Aksoy da hatıra ormanın da fidan ekimi yaptı. TRT Diyarbakır İl Müdürü İlyas Aksoy yaptığı açıklamada kurumlarının yarım asırı geride bırakmalarının vesilesiyle çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, bugünde Dicle Üniversitesine 50. Yıl Hatıra Ormanı için ağaç dikimi yaptıklarını ifade etti. Aksoy, kendilerine destek sunan Dicle Üniversitesi yönetimine ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüğüne teşekkür etti.

Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün de Dicle Üniversitesinin Diyarbakır'ın oksijen deposu olduğunu ve üniversite kampüsünde bir milyonun üzerinde ağaç olduğunu, sadece son 5 yıl içerisinde 250 bin ağaç dikildiğini dile getirdi."Üniversite kampüsümüz oldukça geniş ve elverişli. Bizler bütün kurumların bu tür etkinler ile kendi hatıra ormanlarını kurmasını destekliyoruz" diyen Eyigün, TRT ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel TRT 50. Yıl Kutlamaları Çerçevesinde 300 Fidan Ekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement