TSK Elazığ Garnizonu Ormanına 45 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika
Yerel

TSK Elazığ Garnizonu Ormanına 45 Bin Fidan Dikilecek

TSK Elazığ Garnizonu Ormanına 45 Bin Fidan Dikilecek

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile TSK Elazığ Garnizonu Ormanına 45 bin fidan dikilecek.

02.04.2014 19:15  Güncelleme: 19:26

Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü işbirliği ile TSK Elazığ Garnizonu Ormanı'na 45 bin fidan dikilecek.

Kentin eski yerleşim yeri Harput yolunda bulunan ve Milli Savunma Bakanlığına tahsisli arazi üzerinde bulunan TSK Elazığ Garnizon Ormanı'nın ağaçlandırılması çalışmaları düzenlenen törenle başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ziya Polat, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ormanların ekolojik, ekonomik, sağlık ve refah alanlarında çok önemli katkılar sağlayan yenilebilir en önemli doğal kaynaklardan biri olduğunu belirtti.

Bütün dünyada ormanlık alanlar azalırken son dönemlerde gerçekleştirilen ağaçlandırma faaliyetleri ile ülkede ormanlık alanların artıyor olmasının gelecek adına mutluluk verici olduğunu ifade eden Polat, şunları söyledi.

"Kurumuz ile 8. Kolordu Komutanlığı arasında imzaladığımız protokol kapsamında geçen sene bin dekar alanda 60 kilometre teraslama ve 30 bin fidan diktik. Bu senede 770 dekar alanda 45 bin fidan dikimi planlanarak toplamda 135 kilometre teraslama ve 75 bin fidan dikimi ile inşallah yemyeşil bir Elazığ görüntüsü ve Kolordu Garnizon ormanı oluşturacağız."

8. Kolordu Kurmay Başkanı Metin Salgı ise Türkiye'nin gelecek nesiller için yaşanabilir bir hale getirilmesi ilkesinden hareketle TSK'nın ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem verdiğini kaydetti.

Törene Vali Vekili Tarık Bahadır, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, AK Parti Elazığ milletvekili Şuay Alpay, İl Jandarma Alay Komutanı Sefer Resuloğlu, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel TSK Elazığ Garnizonu Ormanına 45 Bin Fidan Dikilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement