Türkiye'ye hayran kaldılar: "Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi" - Son Dakika
Yerel

Türkiye'ye hayran kaldılar: "Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi"

- Türkiye'ye hayran kaldılar: "Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi" Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan gelen turistler Edirne'ye hayran kaldıklarını ve Türkiye'deki yemeklerin bütün Avrupa birliği ülkelerinden daha kaliteli olduğunu söyledi.

16.01.2023 16:31  Güncelleme: 16:37

- Türkiye'ye hayran kaldılar: "Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi"

EDİRNE - Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan gelen turistler Edirne'ye hayran kaldıklarını ve Türkiye'deki yemeklerin bütün Avrupa birliği ülkelerinden daha kaliteli olduğunu söyledi.

İspanya'nın Barselona kentinde bir süre yaşadıktan sonra Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya yerleşen Arnau Garrofe Farras, ile Sofya'da aşçı olan Nikoleta Koleva gezmek için geldikleri Edirne'ye hayran kaldılar. Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen Arnau Garrofe Farras, Türkiye'deki yemek kültürünün ve kalitesinin bütün Avrupa birliği ülkelerinden daha iyi olduğunu söyledi.

"Baharatlar ve yiyecekler da ucuz"

Bulgaristan'da yaşamına devam eden Barselonalı Arnau Garrofe Farras, "Türkiye'yi İspanya ile karşılaştıracak olursam fiyatlar burada çok daha iyi ama Bulgaristan ile kıyaslarsak neredeyse aynı fiyata denk geliyor. Baharatlar ve yiyecekler için çok daha ucuz burası. Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi" dedi.

"Türkiye'yi çok sevdik"

Aşçılık yapan Nikoleta Koleva Bulgaristan'ın başkenti Sofya'dan Edirne'ye geldiklerini belirterek, "Burada yemeklerin tadına baktık. Daha sonra ise Karaağaç tren istasyonuna gittik. Buradaki güzel insanların ve güzel havanın tadını çıkarttık. Türkiye'yi çok sevdik çünkü hem farklı hem de güzel olduğu için" diye konuştu.

Türkiye\'ye hayran kaldılar: "Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi"
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye'ye hayran kaldılar: 'Bütün Avrupa birliğinden daha iyi buradaki yemek kalitesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement