Urfa'da 58 bin 852 Kayıtlı Çiftçi Bulunuyor - Son Dakika
Yerel

Urfa'da 58 bin 852 Kayıtlı Çiftçi Bulunuyor

Urfa\'da 58 bin 852 Kayıtlı Çiftçi Bulunuyor

Tarım İl Müdürü Necip Özgökçe, Şanlıurfa sınırları içerisinde toplam 58 bin 852 kayıtlı çiftçinin bulunduğunu söyledi.

26.12.2013 11:25

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade ve yönetim kurulu üyeleri kurum ziyaretleri kapsamında Tarım İl Müdürü Necip ÖZGÖKÇE'yi makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

TÜMSİAD'ın faaliyet alanının çoğu zaman kendi alanlarıyla örtüştüğünü, bu nedenle her konuda işbirliği içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Müdür Özgökçe, tarımsal alanda Urfa'nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Ziyarette Urfa'nın Türkiye'deki toplam tarım alanının %4,9' una sahip olduğunu belirten Özgökçe, "Urfa tarım alanı büyüklüğü bakımından Konya ile Ankara'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor. Şanlıurfa'da toplam kayıtlı çiftçi sayısı 58 bin 852 olup, hayvancılıkta uygulanan projelerle; bin 620 aileye 8 bin 980 büyükbaş, 868 aileye ise 25 bin 168 küçükbaş hayvan dağıtımı yaptık. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesindeki projelerden toplam 2 bin 488 aile şimdiye kadar yararlanmıştır" dedi.

SADE: HİBE VE DESTEKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME ÖNEMLİ
Müdür Özgökçe'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve bölge tarımının gelişebilmesi için müdürlüğün projelerinin bölge açısından önemli olduğunu belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Sade ise "Tarım ve hayvancılıkta verilen hibe ve destekler hakkında insanlarımızın sağlıklı bilgilendirilmesi gerekiyor. İlimizdeki muazzam tarım potansiyelinin hammaddeden işlenmiş ürüne dönüştürülmesi gerekiyor. Bunun hem üretici hem sanayici ve hem de işgücünü oluşturan insanımız açısından hayati önem taşıdığını biliyoruz. Bu konuda biz işadamları olarak her zaman Urfa'nın geleceği için kurumlarımıza destekçi olacağız" diye konuştu.

TÜMSİAD'IN BİR SONRAKİ ADRESİ DEFTERDARLIK OLDU
TÜMSİAD yönetimi, Özgökçe'yi ziyaretinin ardından bu kez Şanlıurfa Defterdarı Ali Osman Karaköse'ye konuk oldu. Ziyarette Karaköse, sivil toplum kuruluşlarını çok önemsediğini belirterek, "Hizmette memnuniyet ve verimliliği arttırmak, toplam kalite yolculuğunda kalite yönetim anlayışının yerleşmesi, vatandaş memnuniyeti, kamuda verimin arttırılması, değişimin sağlanması ve sonuçta mükemmeliyet modelinin kurumumuzda hayata geçirilmesini sağlamak amacındayız. Teşkilatımızın ve kurumumuzun kapıları her zaman vatandaşlarımıza açıktır. Eleştiri ve görüşlerinize açığız. Vereceğiniz desteklerinizle güç kazanıp daha hızlı değişim olacağı inancıyla görüş ve önerilerinizi bekliyorum" dedi.

TÜMSİAD Başkanı Sade'de "Şanlıurfa'mızdaki kurum amirleri bizim için çok değerlidirler. Yeter ki memleketimize faydalı olsunlar. Biz de her türlü desteği verelim. Amacımız memleketimize en iyi hizmeti sağlamaktır" dedi ve Karaköye'ye çalışmalarında başarılar dileyerek makamdan ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'da 58 bin 852 Kayıtlı Çiftçi Bulunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement