Vali Erden Öğrencilere Okul Sütü Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Vali Erden Öğrencilere Okul Sütü Dağıttı

Vali Erden Öğrencilere Okul Sütü Dağıttı

Uşak Valisi Mehmet ufuk Eden, "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında dönem sonuna kadar il genelinde 23 bin 568 öğrenciye bir milyon 131 bin 264 adet süt dağıtımı yapılacağını söyledi."Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında Yaşar Akar...

15.02.2013 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Mehmet ufuk Eden, "Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında dönem sonuna kadar il genelinde 23 bin 568 öğrenciye bir milyon 131 bin 264 adet süt dağıtımı yapılacağını söyledi.

Vali Mehmet Ufuk Erden eşi Yeşim Erden ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Buut ile birlikte

"Okul Sütü Akıl Küpü" projesi kapsamında Yaşar Akar İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıttı. İnsan hayatı açısından sütün önemli bir besin kaynağı olduğunu belirten Vali Erden, "Devletimiz çocuklarımızın ömür boyu süt içme alışkanlığı kazanması için böyle bir proje uygulamaya koydu. Bizler bu projeyi sürdürmek ve kamuoyuna mesaj vermek için bugün yerel medya ile birlikte öğrencilerimize okul sütü dağıtıyoruz" dedi.

Türkiye'deki süt tüketiminin çok düşük olduğunu da belirten Vali Mehmet Ufuk Erden, süt dağıtımı esnasında öğrencilerle de sohbet ederek, "Süt insanların ilk besin kaynağıdır. Özellikle çocukların gelişimi için temel besin kaynağı olan sütün hayat boyu tüketilmesi sağlık açısından da büyük önem taşıyor. Ülkemizde süt tüketimi maalesef gelişmiş ülkelere oranla çok düşük. Devletimizi ve hükümetimiz süt tüketimini arttırmak için "Okul Sütü Akıl Küpü" projesini uygulamaya koyarak öğrencilerimize ücretsiz süt dağıtımı başlattı. Projenin başarılı olduğunu görmek bizi sevindiriyor. Bu proje kapsamında ilimizdeki tüm okullarda haftada üç gün süt dağıtımı yapılacak. Dönem sonuna kadar ilimizdeki 23 bin 568 öğrencimize bir milyon 131 bin 264 adet süt dağıtımı yapılacak. Bu vesile ile tüm hemşerilerimize de süt tüketimini hayat boyu sürdürmelerini öneriyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise haftada üç gün ücretsiz olarak dağıtılan sütlerin gönüllülük esasına göre öğrencilere verildiğini belirterek, "Dağıtılan sütler hijyen kurallarına uygun olarak üretiliyor.

Okullarımıza gelmeden önce gerekli denetimlerden geçiriliyor. Okul sütü son derece güvenli ve sağlıklıdır. Velilerimiz bu konuda devletimize ve bize güvensinler. Dağıtılan sütlerden istemeyen öğrencilerimiz içmeme özgürlüğüne sahip. Okullarımızda öğretmen arkadaşlarımız süt dağıtımı ile ilgili gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Velilerimizin gönlü rahat olsun" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Erden Öğrencilere Okul Sütü Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement