Vali Güzeloğlu: "Mersin'de Emniyettesiniz" - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu: "Mersin'de Emniyettesiniz"

Vali Güzeloğlu: "Mersin\'de Emniyettesiniz"

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, emniyet kemeri kullanımının kazalarda hayat kurtardığını ifade ederek, "Emniyet kemeri kullanımı yüzde 100 olmalıdır."

06.05.2013 13:09

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, emniyet kemeri kullanımının kazalarda hayat kurtardığını ifade ederek, "Emniyet kemeri kullanımı yüzde 100 olmalıdır. Bu kapsamda artık Mersin'e gelenler 'Mersin'de Emniyettesiniz' pankartı, resmi ve sloganı ile karşılaşacak. Bu sayede bu kampanyaya herkes dahil ve davet edilmiş olacak" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda 'Trafik Haftası' etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Erol Ertan, Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ile İl protokol üyeleri ve polisler katıldı.

Etkinlikte konuşan Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, trafik kazalarında emniyet kemerinin en önemli koruyucu unsur olduğunu vurgulayarak, "Emniyet kemeri özel yaşam alanı değildir. Aracı üretenler bizlerden daha fazla para almak için emniyet kemerini yapmamışlar. Bizleri karayolunda hayata bağlayan, sevdiklerimize ulaştıran, bizi bekleyenlere kavuşturan bir araçtır. Buna böyle bakmak lazım. Trafik kazaları kaderden gelen bir olay değildir. Trafik kazalarını kararlılıkla ve eğitimle yeneriz" diye konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise trafik kazalarında çok ağır bedellerin ödendiğini belirterek, "Trafik kazaları sadece ölümlerle değil, şüphesiz ki iş gücü kayıplarıyla, maddi kayıplarla ve her şeyden önemlisi artık kabul edilemez ve sürdürülemez bir bilançoyla devam eden önemli bir konudur. Şüphesiz ki bu gibi konuların çözümünde denetim asıl ve öncelikli bir konudur.

Böylesi toplumsal bir sorunda denetimle birlikte eğitimi de en az denetim kadar etkin, güçlü ve canlı tutabilmeliyiz" şeklinde konuştu.

"MERSİN'DE EMNİYETTESİNİZ"

Gelişme ve kalkınmanın sadece ekonomik boyutla değil, sosyal boyutla da desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda inanıyorum ve görüyoruz ki olumlu çok hızlı bir değişim söz konusu. Mersin'de artık yüzde 60'ların üzerinde insan bu bilinci algıladı. Ama şüphesiz yeterli değil. Sorun sadece emniyet kemeri de değil. Sorun kendi canını riske etmenin yanı sıra, hiç günahsız ve konudan bağımsız kişilerin de hayatını riske edecek hataları, kimi zaman cep telefonu ile konuşurken yaptığı bir kaza sonucunda, kimi zaman hız ihlalini gerçekleştirdiği zaman onlarca kişinin hayatına son verecek bir yanlışlığın karşısında ve tavrında olmaktır. Artık Mersin'e gelenler 'Mersin'de emniyettesiniz' pankartı, resmi ve sloganı ile karşılanacak. İnsanlar emniyet kemeri ile başlayacak olan kampanyaya dahil ve davet edilmiş olacak. Bu konuda açık bir kararlılık taşıyoruz.

Sürücü artık çalan cep telefonuna seyir halindeyken cevap vermemeyi bir kural ve zorunluluk haline getirmesi gerekir."

Emniyet kemeri kullanımında Türkiye'de artık bireysel ve kurumsal çok güzel örneklerin olduğunu kaydeden Güzeloğlu, "Mersin'i anlatırken, Mersin'le ilgili güzel değerleri ve zenginlikleri büyük bir gururla anlatırken, artık İlin Valisi olarak ben ve inanıyorum yaşayan ve sorumluluk taşıyan sizler ve hepimiz bu ilde emniyet kemeri oranı yüzde 100 demeyi de bu kentin değerleri ve gelişmişlik göstergesine yakışır bir söylem olarak istiyoruz. Bunu yapmak içinde hiçbir engelimiz yok. Denetimle bunu hedeflemiyoruz. Denetim bunun destekleyici bir unsuru. Ama unutmayalım tamamlayıcı unsur eğitimdir" ifadelerini kullandı.

ÖLEN OĞLUNUN ÖDÜLÜNÜ GÖZYAŞLARI İÇİNDE ALDI

Konuşmaların ardından trafikte örnek davranışları ile bu 'yılın sürücüsü' ve trafikte göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı yılın 'trafik görevlileri' Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından ödüllendirildi. Yılın sürücüsü Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Merve Yağcı seçilirken, yılın trafik görevlisi ise bir süre önce ani kalp krizi sonucu 40 yaşında hayatını kaybeden polis memuru Durmuş Nur seçildi. Ölen polis memurunun ödülünü anne Fatma Nur ile eşi İlkay Nur ve çocukları Abdullah ile Fatma Nur aldı. Ödülü Vali Güzeloğlu'nun elinden alan İlkay Nur ile anne Fatma Nur, bu sırada göz yaşlarını tutamadı ve duygu dolu anların yaşanmasına neden oldular. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu: 'Mersin'de Emniyettesiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement