Vali ve Eşinden Şehit Aileleri ve Gazilere Yemek - Son Dakika
Yerel

Vali ve Eşinden Şehit Aileleri ve Gazilere Yemek

Vali ve Eşinden Şehit Aileleri ve Gazilere Yemek

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek verdi.

19.03.2014 12:21

Şehitleri Anma Günü etkinlikleri çerçevesinde, Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, şehit aileleri ve gaziler onuruna bir yemek verdi.

Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemekte davetlilere hitaben bir konuşma yapan Vali Şerif Yılmaz, şehit aileleri ile gazilerin 77 milyona emanet olduğunu dile getirdi.

Yemek davetine kaltılmalarından dolayı teşekkür eden Vali Yılmaz, "Çanakkale denilince herkesin duygulandığı bir yer akla geliyor. Bir de orada yaşayan orada görev yapan birisi olarak da, iliklere varıncaya kadar denir ya, hani iliklere varıncaya kadar orada yaşayan birisi olarak da o ecdadın yapmış olduğu göstermiş olduğu fedakarlık, göstermiş olduğu cansiperhane çatışmalar, o bölgeyi gezen, yaşayan birisi olarak da beni her zaman çok etkilemiştir. Belki o gün olmasa da, o iklimi o ruhu orada yaşayan birisi olarak, bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan herkesin, orada canını feda eden hayatını ortaya koyan kahramanların sayesinde bugün burada ezanlar devam ediyor bayrağımız göklerde duruyor. Biz burada bir İslam ülkesinde 76-77 Milyon olarak yaşıyoruz. Tüm bugünkü yaşamımızda belki de en büyük vefa göstermemiz gereken kişiler varsa; o gün bu ülkeye yedi düvelin bir araya geldiği, o tekniğin teknolojinin silahın her türlü üstünlüğün elinde olan o kuvvete karşı iman gücüyle, o ruh ve manevi iklim içinde, savaşan birisi öldüğü zaman yerine onun geçeceğini bilen düşman askerini belirli bir süre daha arkadan gelen kuvvetin ulaşması için ölümü göre göre zaman için kendini ölüme feda eden insanlarımızın, şehitlerimizin evlatlarıyız. Hepimizin ailesinde vardır. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bugün Türkiye Cumhuriyeti sınırları dışında olan Osmanlı Devleti sınırları içerisinde kalan soydaşlarımızın da yaşadığı o bölgelerden gelen binlerce vatan evladını orada şehit verdik. Ama bugün aynı duyarlılıkla aynı kararlılıkla ülkemizin bekası ve geleceği için aynı şehitlerimizi yine verdik. Burada büyük bir kısmı ev sahibi olarak sizlerin, ülkemizin birliği, beraberliği, geleceği için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizin manevi hatırasına burada beraberiz. Tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Tümünden Cenabı Haktan bizlere şefaatçi olmasını diliyorum. Çünkü biz inandığımız için bu yoldayız. Çünkü biz kitabımızda yazdığı için şehitliği belli bir mertebe görüyoruz. Çünkü biz şehit olan Peygamberle beraber yaşıyor. Peygamberle beraber şefaat etme hakkına sahip olduğunu biliyoruz. O nedenle bizler bir aile olarak bu manevi mirasın sahipleriyiz" diye konuştu.

Tüm davetliler ile tek tek ilgilenen Vali Şerif Yılmaz, yemeğin ardından çocuklara oyuncak hediye etti.

Yemeğe AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Hava Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaarslan, Baro Başkanı Sabit Özdoğlar, Vali Yardımcıları Metin Selçuk ile eşi, Hüdayar Mete Buhara, Sedat Oktar ve Bilal Ölmez, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Helvacı, İl Müdürleri, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı A. Asım Okat, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali ve Eşinden Şehit Aileleri ve Gazilere Yemek - Son Dakika


Advertisement