Van'da Engellilere Sinema Filmi İzletildi - Son Dakika
Yerel

Van'da Engellilere Sinema Filmi İzletildi

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van İşitme Engelliler  Derneği (VİED) işbirliğince yürütülen "Engelsiz Sinema İzliyoruz" projesi kapsamında, engellilere işaret diliyle film izletildi.

03.12.2013 17:40

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ve Van İşitme Engelliler  Derneği (VİED) işbirliğince yürütülen "Engelsiz Sinema İzliyoruz" projesi kapsamında, engellilere işaret diliyle film izletildi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Van- Şişli Öğretmenevinde düzenlenen etkinliğe Vali Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, eşi Serap Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Van Ticaret Borsası (VATBO) Yönetim Kurulu Başkanı Selman Toprak ve engelliler katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Vali Doğan, geçmişte Dünya Engelliler Günü'nün günümüzdeki gibi kutlanamadığını söyledi.

Vali Doğan, "O dönemlerde bu konuda hem devlet hem de toplumsal bilince ilişkin çok ciddi problem vardı. Ama bugün Türkiye'nin her noktasında toplumsal bilinç önemli ölçüde geliştirildi. Devlet artık meseleye dünyanın büyük ülkelerinin baktığı noktadan bakmayı başardı" dedi.

Moroğlu Film sahibi Gönül Moroğlu ise 3 yıldır "sinema engel tanımıyor" sloganıyla etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Moroğlu, "Dünya Engelliler Günü'nde, Van'daki engelli kardeşlerimizle birlikte olduğumuz için çok mutluyuz. Bu etkinliğin devamını getireceğiz. Görme engellilerimiz için sesli betimleme, işitme engellilerimiz için de işaret dili ve alt yazı uygulamasıyla, filmi daya iyi anlamalarını sağlıyoruz" dedi.

VİED Başkanı Filiz Yörükoğlu da işitme ve görme engellilerin, sinema ve televizyon izlerken sıkıntılar yaşadığını, buna dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için Van'da engellilere sinema izlettiklerini belirtti. - Van

Van\'da Engellilere Sinema Filmi İzletildi
Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van'da Engellilere Sinema Filmi İzletildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement