Verimlilik Haftası İkçü'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Verimlilik Haftası İkçü'de Kutlandı

Verimlilik Haftası İkçü\'de Kutlandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca her yıl organize edilen, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Verimlilik Haftası, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

03.05.2015 12:04

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca her yıl organize edilen, yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Verimlilik Haftası, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

'Kamu Hizmetlerinde Verimlilik ve Etkinliğin İzlenmesi' başlığında düzenlenen panelin moderatörlüğünü İzmir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Dr. Rasim Akpınar üstlendi. İzmir Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Dr. Rasim Akpınar, kamu yönetimi sistemimizde 2000'li yıllarda başlayan, AB'ye uyumu da kapsayan gelişmeler olduğunu söyledi. E-devlet uygulamaları, bilgi edinme yasası, MERNİS, UYAP, yerel yönetimlerde yetkilerin artırılması gibi örnekler veren Akpınar, "Bürokrasiyi azaltma adına 200 kamu hizmetinde noter onayı kaldırıldı. 400 kamu hizmetinde belge isteme kaldırıldı. 2000'li yıllardan sonra somutlaşan idari reform çabalarını görüyoruz" dedi.

İKÇÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, siyasi ve bürokratik teknik karar alma süreci ile ilgili bilgi verdi. Prof. Dr. Acar, kamunun parasını vergiler ve diğer kamu gelirleri aracılığıyla topladığını belirterek toplanan bu kaynakların kamu harcamaları vasıtasıyla dağıtıldığını söyledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Verimlilik Haftası İkçü'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement