Yeşilyurt Myo Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Yeşilyurt Myo Mezuniyet Töreni

Yeşilyurt Myo Mezuniyet Töreni

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) 2013-2014 mezuniyet törenini yaptı.

04.06.2014 18:35

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO) 2013-2014 mezuniyet törenini yaptı.

Okul bahçesinde yapılan törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Yeşilyurt Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Yeşilyurt, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Tören öncesi konuşan Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Doç. Dr. Muhammet Dervişoğlu, "Okulumuz sanayiciler tarafından benimsenmiş ve sahiplenmiştir. Bu okul farklı bir okuldur. İstihdam sorunumuzda çok az düzeydedir. Şu anda bin 200 civarında öğrencimiz var. Öğrencilerimiz kendi el becerisi ve harçlıklarından bir otomobil yaptılar. Holdingler üretemedi ama bizim öğrenciler üretti" dedi.

OMÜ'deki mezuniyet törenlerine başlandığını belirten OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Velilerimiz bizlere çocuklarına emanet ettiler. Bizler de çocukları en iyi şekilde yetiştirdiğimizi düşünüyorum. Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra kendi ayaklarınızın üzerinde durma zamanı geldi. En önemlisi bu aziz millete hizmet etme zamanıdır. Bundan sonraki yaşamlarında çocuklarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

OMÜ'nün Türkiye'nin önemli üniversitelerinden biri haline geldiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Yeşilyurt Demir Çelik MYO'da üniversitemizin önemli yüksekokulundan birisidir. Diğer meslek yüksek okulundan ayıran en önemli özelliği de organize sanayi bölgemizin içersinde yer almasıdır. Organize sanayi bölgemiz bu anlamda öğrencilerimiz için bir laboratuvar özelliği de taşıyacak ve burada okuyan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmelerine de fırsat oluşturmuş olacaktır. Birçok üniversitemizde ve MYO'da öğrencilerimiz belirli eğitimi alıyor. Ama bu eğitimler ağırlıklı olarak teorik eğitimler oluyor ve pratik yapma şansları ya çok az oluyor ya da hiç olmuyor. Bu anlamda Yeşilyurt Demir Çelik MYO öğrencilerimizin sanayinin içinde okurken çalıştığı, öğrendiği bir farklı okul hüviyetini taşıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra okulda dereceye girenlere ödülleri verildi. Verilen ödüllerin ardından mezun olan 150 öğrenci keplerini fırlattılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement