Zonguldak'ta Tiyatro Oyunları 25 Ekim'de Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'ta Tiyatro Oyunları 25 Ekim'de Başlıyor

Zonguldak\'ta Tiyatro Oyunları 25 Ekim\'de Başlıyor

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, 2013-2014 tiyatro sezonunun, sergilendiği bölgelerde çok beğenilen "Ramiz ile Jülide" oyunuyla 25 Ekim tarihinde başlayacağını belirtti.

11.10.2013 17:14

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, 2013-2014 tiyatro sezonunun, sergilendiği bölgelerde çok beğenilen "Ramiz ile Jülide" oyunuyla 25 Ekim tarihinde başlayacağını belirtti.

İlk olarak Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ağırlanacağı yeni sezonda "Ramiz ile Jülide" oyunu sahnelenecek. Refik Erduran'ın yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği iki perdelik oyunun, seyirciyi gülerken bir anda ağlatabilecek çok önemli bir eser olduğu belirtiliyor. Ramiz ile Jülide, iki insanın hikayesi üzerinden kadın-erkek eşitliği mücadelesi, toplumsal bozulma gibi problemlere eğiliyor. Oyunun konusu merak uyandıran tanıtımında şu ifadeler yer alıyor: "Hayatlarının sonbaharında iki insan, bir kadın, bir erkek: Jülide, Ramiz. Biraz çabalasalar bulacaklar sevgiyi... Ama 'ego'lar, 'sen-ben'ler ve nedeni bilinmez bir sürü 'engel' yokuşa sürecektir her şeyi. Gerçi insan varsa umut da vardır değil mi, Ramiz'ler, Jülide'ler hala yaşıyor değil mi? Öyleyse... Dur bakalım ne olacak..."

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "2013-2014 sezonu 25-2 6 Ekim tarihinde başlıyor. İlk oyunda, Ankara Devlet Tiyatrosu'nu ilimizde ağırlıyoruz. 'Ramiz ile Jülide' iki perdelik bir oyun. Kalabalık kadrosuyla güzel bir tiyatro. Tüm Zonguldak halkımızı ve tiyatroseverleri oyuna bekliyoruz. 2013-2014 sezonunun başarılı, mutlu geçmesini ve heyecanların hiç tükenmemesini ve sahnelerimizin aydınlık olmasını dileriz" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zonguldak'ta Tiyatro Oyunları 25 Ekim'de Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement