Zonguldak'taki Taşeron İşçilerin Eylemi - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'taki Taşeron İşçilerin Eylemi

Zonguldak\'taki Taşeron İşçilerin Eylemi

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman Müdürlüğünde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarıldığını, kendilerinin de düşük maaşla çalıştırılmak istendiğini iddia ederek eylem yaptı.

03.06.2014 21:04

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Liman Müdürlüğünde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarıldığını, kendilerinin de düşük maaşla çalıştırılmak istendiğini iddia ederek eylem yaptı.

İşçiler, Türk Bayrakları ve pankartlar eşliğinde Atatürk Anıtı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Yürüyüş sırasında işçiler, "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Ereğli uyuma limanına sahip çık", "Haklıyız, güçlüyüz, söke söke alırız", "İşçi burada sendika nerede?" ve "Ekmek kavgası, ekmek davası" şeklinde slogan attı.

İşçilerin eylemine, sürücülerin korna çalarak, vatandaşların da alkışlarla destek verdikleri gözlendi. Atatürk Anıtı önünde toplanan grup, Soma'daki faciada yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu.

İşçiler adına Bülent Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, işten çıkarılarak düşük maaşla çalıştırılmak istediklerini ve buna asla izin vermeyeceklerini belirterek, "Seçim öncesinde verilmiş olan belli vaatleri yerine getirmedikleri için hem belediyeye hem sendikaya sesimizi duyurmak istedik. Elimizden geleni yapıyoruz ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından işçiler, Devrim Bulvarı'ndaki amfi tiyatroda oturma eylemi gerçekleştirdi.

Burada işçiler adına konuşan Ali Kurt, eylemlere sonuna kadar devam edeceklerini vurgulayarak, "Yılmayacağız, ailelerimiz, çoluk çocuğumuz da burada. Fabrikanın önünde eylemlerimize hakkımızı alıncaya kadar devam edeceğiz" dedi.

Dün, ERDEMİR Liman Müdürlüğü'nde hizmet veren taşeron firmada çalışan işçiler, bazı arkadaşlarının işten çıkarıldığını, kendilerinin de düşük maaşla çalıştırılmak istendiğini iddia ederek fabrika önünde oturma eylemi yapmıştı. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'taki Taşeron İşçilerin Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement