Artvin'de müteahhit kaynaklı kazı sonucu ev yıkıldı - Son Dakika
Yerel

Artvin'de müteahhit kaynaklı kazı sonucu ev yıkıldı

Artvin merkeze bağlı Orta Mahallesinde bir inşaat firması tarafından yapılan kazı sonrasında evi kullanılmaz hale gelen Gülinaz Kemaloğlu, adalet beklediğini ve devletten yardım istediğini belirtti.

13.05.2024 11:16  Güncelleme: 11:27

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) - Artvin merkeze bağlı Orta Mahallesinde bir inşaat firması tarafından yapılan kazı sonrasında evi kullanılmaz hele gelen Gülinaz Kemaloğlu, "Müteahhitlerin yaptığı kazı sonrasında 3 katlı evim yıkılmak durumunda kaldı. 6 yıldır kiradayız ve evim kiradayken kiracı durumuna düştüm ne yazık ki düzgün bir evde tutamıyorum. Çünkü Artvin'de ev kiraları çok yüksek. Allahıma devletime sığınmışım kimseden bize fayda yok" dedi.

Artvin merkeze bağlı Orta mahallesinde bir inşaat firmasının 2018 yılında yaptığı kazı sonucu bölgede kaymalar oluştuğu için Gülinaz Kemaloğlu'nun Cevizli Sokakta bulunan evi ağır hasar gördü. Hasar sonrası evini boşaltmak zorunda kalan ve 6 yıldır adalet bekleyen Gülinaz Kemaloğlu, avukatı Ayla Varan ile yaşadığı süreci ANKA Haber Ajansı'na anlattı.

Mağdur Gülinaz Kemaloğlu şunları söyledi:

"Buradaki sıkıntımız abi 6 yıldır müteahhitlerin bizi böyle süründürmeleri. Aşağıda Opet'in yanında bir arsa çıkarıp bina yapıp satmak için kazıdılar ve o yüzden de bizim evlerimiz hasar gördü ve en çok hasar gören benim evim oldu. 6 yıldır 8 nüfus iki odalı bir evde kalıyoruz, inanın çok zor durumdayız. Müteahhitler hiç bir şeyi üstlenmiyorlar. Evimiz 6 yıl önce yıkıldı ve ödemelerimizi de yapmıyorlar. Mahkememiz sonuçlandı. Bir miktar para ödeme çıktı ama şu ana kadar onu da ödemediler. Bütün beklentimiz devletimizden... Mahkeme sonuçlandı ancak  bir oda parası bile değil, zaten ödenmedi. Bize söylenende 300 bin lira. Benim evim 3 kat idi ve altında bodrum kat vardı. Çocuklarımla birlikte kötü durumdayız. Benim Cumhurbaşkanım dünyaya hükmeden bir kişidir. Artvin'de bir tek bize sahip çıkamadı. Sayın Cumhurbaşkanıma yalvarıyorum, çocuklarım perişan durumda."

Mahalle sakinlerinden Sürmeli Çimen, "Evet bu aile 6 yıldır mahkemedeler, bizimde bildiğimiz kadarıyla müteahhit kaynaklı yapılan kazı sonucu arazi oynamıştır ve teyzemizin evi hasar görünce oturamaz raporu alınmış sonrasında yıkılmıştır" dedi.

"FORA KAZIĞI VURMADAN YAPTIKLARI KAZI SONRASINDA SOKAĞIMIZDA KAYMALAR OLUŞTU"

Mahalle sakinlerinden Kemal Kemaloğlu, "Fora kazığı vurmadan arsayı kazdılar. Ne zaman ki kayma başladı işte o zaman hakim durdurdu kazıyı. Fora kazığı vurulduktan sonra burada kayma durdu. Bütün bunlar yaşandıktan sonra fora kazığı vuruldu ama bize kime anlatacağız derdimizi tekrar söylüyorum biz kime anlatabiliriz derdimizi?" diye konuştu.

6 yıldır kirada yaşadığı evi gösteren Gülinaz Kemaloğlu, "Evet burada yaşıyoruz. İki odamız var çocuklarımızla birlikte perişan bir haldeyiz. 6 yıldır kiradayız ve evim kiradayken kiracı durumuna düştüm. Düzgün bir evde tutamıyorum Artvin'de ev kiraları çok yüksek. Allah'ıma devletime sığınmışım ve kimseden bize fayda yok" şeklinde konuştu.

"YAPTIĞI TÜM GİRİŞİMLER SONUÇSUZ KALDI"

Avukat Ayla Varan şunları söyledi:

"Gülinaz Kemaloğlu dosyasından bahsedeceğiz. 2018 yılında bir inşaat firmasının usulsüz ve ruhsat işlemlerini de tamamlamadan başlatmış olduğu inşaat ve kazı çalışmaları nedeniyle müvekkilim ve çok sayıda farklı müvekkillerim zarar görmesi nedeniyle biz bir dava açmıştık. Gülinaz Kemaloğlu'nun binasının bulunduğu parsel en çok zarar gören parseldi ve biz 2018 yılında tespit hükmüyle bu zararları ve illiyet bağını tespit ettik. Arkasından da tazminat davası açtık. Ancak Gülinaz Kemaloğlu'nun evi oturulmaz olduğu için ve teknik bilirkişiler tarafından tespit etmiştik, kadıncağız evini boşaltıp kiraya geçmek zorunda kaldı ki tüm ekonomik zorluklarına rağmen. Ancak aradan geçen bu uzun zamana rağmen, 2018-2024 arası yani 6 yıl boyunca biz adalet sistemimizle bu sorunu çözemedik. Kaldı ki arada yaptığımız anlaşma yolundaki illiyet bağıda kurulmuştu rakamsal olarak hadi davanın sonucu beklendi diyelim ama yani bir kira yardımı ya da vesaire hiçbir şekilde konuya sahiplenen bir kimse çıkmadı, gerek bireysel gerekse de firma adına. Şu aşamada Gülinaz Kemaloğlu'nun evini belediye yıktı güvenlik nedeniyle. Bizim açtığımız dava nihayet sonuçlandı ancak 'geç gelen adalet, adalet değildir' der halkımız ve çokta doğru söylerler sonuçtan bende mutlu değilim. Karar kesinleşmesine rağmen ve binanın özel durumuna göre çokta cüzi bir rakam olsa da bu bedeli henüz tahsil edemedik ve artık müvekkilim artık dışarda sayılır. Yaptığı tüm girişimlerde sonuçsuz kaldı ve şu anda icra aşamasında bekliyoruz."

Artvin\'de müteahhit kaynaklı kazı sonucu ev yıkıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Artvin'de müteahhit kaynaklı kazı sonucu ev yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement