2 Ayrı Cinayetin Ardından Paraları Harcayınca Yakalandılar

Son Güncelleme:

Sakarya'da 2 ayrı cinayette 3 vatandaşı öldüren, 2 kişi öldürdükleri kişilerin üzerlerinden çaldıkları ve gasp ettikleri paraları aşırı derecede harcayınca yakalandılar.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 2 ayrı cinayette 3 kişiyi öldüren, 2 gasp ve 1 hırsızlık olayına karışan 2 kişi öldürdükleri kişilerin üzerlerinden çaldıkları ve gasp ettikleri paraları harcarken dikkat çektiler. Olay yerlerinde cep telefonları ile görüşme yapmaları, araçları, aşırı harcama yapmaları tespit edilen Sapanca'da berberlik yapan kişi ile arkadaşı tutuklandı.

ÖLDÜRÜP PARALARINI ALMIŞLAR

Sapanca'da, 4 Nisan'da Fevziye Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hanlar Başak ve oğlu Çetin Başak evlerinde, 24 Nisan'da ise Ali Sarı evinin önünde tabanca ile vurularak öldürülürken, üzerlerinde bulunan paraları alındı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı 2 cinayet ve bölgede yaşanan 2 gasp ve bir hırsızlık olayının aydınlatılması için 3 ayrı ekip oluşturarak araştırma yaptı. Olaylarda kullanılan araçlara benzer özellik gösteren yaklaşık 5 bin aracın TEM Otoyolu gişelerinden geçişi incelenerek, Sakarya, Kocaeli ve Düzce'de bulunan 250 araç kiralama firması ile görüşme yapılarak kiralanan araçların listeleri çıkarıldı. Ayrıca bölgede bulunan baz istasyonlarından olay tarihlerinde görüşme yapılan 3 bin 345 cep telefonunun numaraları incelendi.

AŞIRI HARCAMA YAPINCA YAKALANDILAR

Jandarma, cinayet şüphelileri olarak Orkan Şahin, Bilal Kahraman ile S.Ş.'yi takibe aldı. Sapanca'da berberlik yapan Orkan Şahin ile işsiz olan Bilal Kahraman'ın işledikleri cinayetler sırasında bilinmeyen bir miktarda aldıkları paralar ile gasp olayında elde ettikleri paralarla aşırı harcama yaptıkları tespit edildi. Tüm delillerin toplanılmasının ardından gözaltına alınan Orkan Şahin ve Bilal Kahraman sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı. S.Ş. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Orkan Şahin ve Bilal Kahraman'ın işledikleri cinayetlerin ardından jandarmanın suç mahalindeki araştırmasını görmek için olay yerine gittikleri belirtildi.