24 Federasyonda Olağan Genel Kurul Tarihi Belli Oldu

Son Güncelleme:

İlknur Çetinbaş - 2012 Londra Olimpiyatları'nın bitmesiyle seçim sürecine giren 52 bağımsız federasyondan 24'ü, olağan genel kurul tarihini belirledi.

İlknur Çetinbaş - 2012 Londra Olimpiyatları'nın bitmesiyle seçim sürecine giren 52 bağımsız federasyondan 24'ü, olağan genel kurul tarihini belirledi.


Spor Genel Müdürlüğü Bağımsız Spor Federasyonlarının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'e göre, olimpiyatların bitiminden itibaren üç ay içinde olağan genel kurulunu yapmak zorunda olan federasyonlardan 25'i genel kurul tarihini duyurdu.


24 federasyondan birçoğu genel kurul için Ekim ayını seçerken, Basketbol Federasyonu yarın, Voleybol Federasyonu 2 Ekim'de, Atletizm Federasyonu ise 21 Ekim'de seçime gidecek.


Kış olimpiyatlarını bekleyen kayak, kızak, buz hokeyi ve buz pateni federasyonlarının olağan genel kurulları, 2014'te Sochi'de yapılacak Kış Olimpiyatları'ndan sonra gerçekleştirilecek. Kayak Federasyonu 22 Eylül'de Mali Genel Kurulunu yapacak.


İşitme Engelliler, Görme Engelliler, Özel Sporcular ve Bedensel Engelliler Spor Federasyonları'nın ise 9 Eylül'de sona eren Londra Paralimpik Oyunları'nın ardından, 3 ay içinde seçime gitmesi gerekiyor.


Olağan genel kurul tarihi belli olan federasyonlar ve tarihleri şöyle:


1. Atıcılık ve Avcılık: 10 Kasım


2. Atletizm: 21 Ekim


3. Badminton: 13 Ekim


4. Basketbol: 18 Eylül


5. Beyzbol, Softbol ve Korumalı Futbol: 7 Ekim


6. Binicilik: 11 Kasım


7. Bisiklet: 14 Ekim


8. Bocce Bowling ve Dart: 5 Kasım


9. Briç: 10 Kasım


10. Dağcılık: 4 Kasım


11. Geleneksel Spor Dalları: 11 Kasım


12. Halk Oyunları: 17 Ekim


13. Hentbol: 13 Ekim


14. Judo: 13 Ekim


15. Karate: 14 Ekim


16. Kick Boks: 6 Ekim


17. Masa Tenisi: 12 Ekim


18. Modern Pentatlon: 13 Ekim


19. Motosiklet: 18 Ekim


20. Muay Thai: 5 Ekim


21. Okçuluk: 29 Eylül


22. Tekvando: 14 Ekim


23. Üniversite Sporları: 6 Ekim


24. Voleybol: 2 Ekim


Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ANKARA

Kaynak: AA