25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü
Kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Urla ilçesinde yürüyüş düzenlendi
Kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla Urla ilçesinde yürüyüş düzenlendi.
Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, CHP ve İşçi Partisi ile bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Feyza Karaosmanoğlu, şiddetin insanlık suçu olduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki hala Türkiye'de ve tüm dünyada kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Kadınlar cinsiyetleri nedeniyle sokakta, iş yerinde, kamusal yaşamın her alanında, evlerinde şiddet, ayrımcılık ve eşitsizliğe uğruyorlar" dedi.
Kadınların şiddet gördüğünü, yaralandığını ve öldürüldüğünü söyleyen Karaosmanoğlu, bazı kız çocuklarının okula gönderilmediğini, iş yaşamında kadınların düşük ücretlere mahkum edildiğini ve sosyal güvencesiz çalıştırıldığını savundu.
Kadına saygının ancak eğitimle kazanılacağına dikkati çeken Feyza Karaosmanoğlu, "İlköğretimden başlayarak her türlü şiddete ama bu arada özellikle kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin eğitim çalışmalarının yayılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. - Kansas