28 Şubat Postmodern Darbesinin 17. Yılı

Son Güncelleme:

Diyanet Sen Diyarbakır Şube Başkanı Evsen: "Postmodern darbesi ile alınan bütün kararlar iptal edilerek, bu süreçte mağdur olan insanların mağduriyetleri bir an evvel giderilmelidir"

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, 28 Şubat postmodern darbesi ile alınan bütün kararların iptal edilerek, bu süreçte mağdur olan insanların mağduriyetlerinin bir an evvel giderilmesi gerektiğini bildirdi.


Evsen, yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997'de dönemin Başbakanı Necmettin Erbakan'ın 28 Şubat'ta alınan MGK kararları doğrultusunda ve sonrasında postmodern bir darbe ile iktidardan uzaklaştırıldığını anımsatarak, her darbede olduğu gibi 28 Şubat postmodern darbesinde de Türkiye'nin bir on yıl geriye gittiğini belirtti.


Darbecilerin kendilerince sakıncalı gördükleri kişileri iktidardan uzaklaştırdığı gibi, bu sakıncalı insanlara destek verenleri de devlet kadrolarından tasfiye ettiğini kaydeden Evsen, 28 Şubat postmodern darbesini yapanlarının yargılarken, diğer taraftan bu süreçte yargı üzerinde kurulan baskı sonucu ceza alan insanların ve kanaat önderlerinin içeride olmasının cevabı verilmemiş büyük bir çelişkiyi de içinde barındırdığını aktardı.


O dönemde ceza alan bazı kamu görevlilerinin görevlerine dönerken, halen aynı şekilde o karanlık dönemde nasıl kararlar aldığının bilinmesine rağmen 28 Şubat mağduru din görevlilerinin henüz görevlerine iade edilmemiş olmalarının ayrı bir garabet örneği olduğunu bildiren Evsen, açıklamasında şunlara yer verdi:


"Postmodern darbesi ile alınan bütün kararlar iptal edilerek bu süreçte mağdur olan insanların mağduriyetleri bir an evvel giderilmelidir. Bin yıl süreceği iddia edilen ama kısa bir sürede tarihin tozlu sayfalarına gömülen bu darbenin mağdurlarının acıları artık dindirilmeli ve bu acı darbe artık tamamen tarihe gömülmelidir. Ülkemizin bir daha böyle günler yaşamaması temennisiyle başta TBMM olmak üzere tüm sorumluları bir daha göreve davet ediyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: AA