300 Bin Kürdan Kullanarak "Kabe"Nin Minyatürünü Yaptılar
Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğretmen ve öğrencilerinin 300 bin kürdan kullanarak yaptıkları "Kabe" minyatürü, Bilim Şenliği'nde büyük ilgi gördü.
Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) öğretmen ve öğrencilerinin 300 bin kürdan kullanarak yaptıkları "Kabe" minyatürü, Bilim Şenliği'nde büyük ilgi gördü.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Necmettin Şahin ve okul müdürlerinin katıldığı Bilim Şenliği, ilçenin Kapalı Pazaryeri'nde düzenlendi.
Gedelek İlköğretim Okulu folklor ekibinin gösterisi ile başlayan şenliğin açılışında konuşan Şahin, "Öğrencilerin bilime dayalı yaptıkları icatlar bizim gurur kaynağımızdır" dedi.
Şahin, icatlarıyla il çapında dereceye girerek ikinci olan Gedelek Orhan Öcalgiray İlköğretim Okulu öğrencilerine hediyelerini verdi.
Orhangazi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin dönem başından bu yana hazırladıkları "Kabe" minyatürü Bilim Şenliği'nin en fazla dikkati çeken projesi oldu.
İHL öğrencileri, 300 bin kürdan ile yaptıkları "Kabe" minyatürüne ayrıca ses düzeneği ve led ışıklar da ekleyerek, farklı bir görüntü elde etti.
Işık sistemi dışında ezan sesinin de yer aldığı proje, büyük ilgi görüyor.
Muhabir : Orhangazi/ Zafer Akpınar
Yayıncı : Kamuran Akkuş - BURSA