ABD'li Asker, Polislere Gözünü Kaşırken Çarpmış

Son Güncelleme:

Adana'da 2 polise çarparak yaralanmalarına neden olan İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askeri polis 29 yaşındaki William Theodis Marshall, savunmasında "Sigara dumanı nedeniyle gözümde bir kaşıntı oldu.

Adana'da alkollü halde otomobil kullanırken, yaya olarak devriyeye çıkan 2 polise çarparak yaralanmalarına neden olan İncirlik Üssü'nde görevli ABD'li askeri polis 29 yaşındaki William Theodis Marshall, savunmasında "Sigara dumanı nedeniyle gözümde bir kaşıntı oldu. Gözümü ovalarken o sırada bir şeye çarptım ancak neye çarptığımı fark edemedim. Nizamiye kapısına gelince aracımı durdurup söylediler. Kusurluyum, dikkatli değildim" dedi.


İncirlik Mahallesi Atatürk Caddesi'nde 5 Aralık 2010'da, alkollü olduğu saptanan hava kuvvetleri bünyesinde görevli askeri polis Marshall, kullandığı 01 MB 500 plakalı araçla, devriye görevi yapan polis memurları 48 yaşındaki Mustafa Yıldırım ve 37 yaşındaki Mehmet Belikırık'a çarptı. Yaralanan polisler kaldırıldıkları Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Marshall, çıkarıldığı adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.


Marshall hakkında 'taksirle yaralamaya neden olma' suçundan Adana 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Marshall, tercüman aracılığıyla yaptığı savunmasında kazadan dolayı pişmanlık duyduğunu söyledi. Olaydan önce arkadaşı ile birlikte bir bara giderek kendisinin bir bira içtiğini belirten Marshall, şunları anlattı:


"Gece üsse dönüyordum. Sigara içtim. Sol gözümde lens vardı. Sigara dumanı nedeniyle gözümde bir kaşıntı oldu. Gözümü ovalarken o sırada bir şeye çarptığımı fark ettim. Ancak neye çarptığımı fark edemedim. Nizamiye kapısına gelince aracımı durdurup söylediklerinde durumun farkına vardım. Kusurluyum, durumun farkındayım. Dikkatli değildim. "


GÖREVSİZLİK KARARI


Sulh Ceza Mahkemesi, 'birden fazla kişi yaralandığı için' istenecek cezanın 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası olduğu ve 2 yıldan fazla ceza gerektiren hallerde ise yargılamanın yapılacağı yerin Asliye Ceza Mahkemeleri olduğu gerekçesiyle 'görevsizlik' kararı verdi. Sulh Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği dosya Adana 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne düştü. ABD'li askeri polisin yargılanmasına Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.


- Adana

Kaynak: DHA