Adana'daki Makilik ve Fundalık Yangını

Son Güncelleme:

Kozan'da makilik ve fundalık alanda çıkan yangının kontrol altına alınamamasından dolayı Bulduklu köyündeki bazı evler boşaltıldı, ahırlardaki hayvanlar güvenli bölgelere sevk edildi.

Kozan'da makilik ve fundalık alanda çıkan yangının kontrol altına alınamamasından dolayı Bulduklu köyündeki bazı evler boşaltıldı, ahırlardaki hayvanlar güvenli bölgelere sevk edildi.


Edinilen bilgiye göre, Bulduklu köyü Aydınlar Mahallesi kırsalındaki makilik ve fundalık alanda henüz belirlenmeyen bir nedenle çıkan yangın şiddetli rüzgar ve kuru otlar sebebiyle kısa sürede büyüdü.


Kozan Orman İşletme Müdürlüğü yangın bölgesine sevk ettiği araç gereç sayısını artırarak Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kadirli ilçeleri ile Adana Orman İşletme Müdürlüğü'nden takviye ekip istedi.


Yakındaki kızılçam ormanına sıçramadan kontrol altına alınması için ekiplerin yoğun çaba gösterdiği yangının, rüzgarın etkisiyle Bulduklu ve Kuyluk köylerindeki yerleşim alanlarını da tehdit ettiği belirtildi.


Alevlerin yaklaştığı bazı evler vatandaşlarca boşaltıldı, ahırlardaki hayvanlar da güvenli alanlara tahliye edildi.


Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı bölgede, olası zehirlenme ve yaralanmalara karşı ambulanslar hazır bekletiliyor.


Muhabir : Volkan Varan/ Emrah Yorulmaz


Yayıncı : Erdem Gültekin - ADANA

Kaynak: AA