Adana İlginç Görüntüler Mobese'de
Adana'nın asayiş ve trafiğini düzenlemek amacıyla değişik noktalara kurulan MOBESE kameraları, kimi zaman kaza, kimi zaman da birbirinden ilginç olaylara tanıklık ediyor.
Adana'nın asayiş ve trafiğini düzenlemek amacıyla değişik noktalara kurulan MOBESE kameraları, kimi zaman kaza, kimi zaman da birbirinden ilginç olaylara tanıklık ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü, Muhabere Elektronik Şube Müdürlüğü görevlilerince 24 saat aralıksız izlenen kameralar, kimi zaman yardıma koşarken yardıma muhtaç hale gelenleri, kimi zaman da trafiğin durduğu anda otomobilinden inip çiftetelli oynayanları kaydetti.
İlk görüntüler, 5 Ocak Meydanı'ndaki kameralara yansıdı. Kameraların görüş açısında bulunan caddede hayat normal bir şekilde başladı. Günlük hareketliliğin dışında hiç bir anormalliğin göze çarpmadığı bir anda, kaldırım üzerinde duran dev ağaç, önce sallanmaya, ardından da yavaş yavaş caddeye doğru yatmaya başladı. Bu sırada ağaçtaki hareketliliği fark etmeyen iki genç, sohbet ederek yürüyordu. Bir anda ağacın üzerlerine doğru indiğini gören gençler, yana doğru çekildi ve dalların altında kalmaktan son anda kurtuldu.
İkinci görüntü ise Öğretmenler Bulvarı'nda kayıtlara girdi. Trafik yoğunluğunun azaldığı akşam saatlerinde araçlara kırmızı ışık yandı. Bir otomobil de MOBESE kamerasının hemen altında durdu. Araçtan inen 2 genç, otomobilde dinledikleri müziğin ritmine kendilerini kaptırıp, caddenin ortasında çiftetelli oynamaya başladı. Bu sırada çevreden geçen vatandaşlar da gençleri şaşkınlıkla izledi.
MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerin en ilginci ise yardıma gidip de kendisi yardıma muhtaç hale gelen vatandaş oldu. Otomobiliyle ara sokaktan geri geri gelen sürücü ana caddeye çıkmaya çalışırken çukura düştü. Otomobili çukurdan çıkarmaya çalışan sürücünün yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti. Otomobili havaya kaldıran vatandaşlar, itekleyerek çukura düşen lastiğini kurtardı. Sürücü aracına binip, hareket ettiğinde ise olanlar oldu. Otomobili kurtarmak için canla başla yardım eden bir vatandaş, aracın çıktığı çukura düştü. Bir anda boşlukta süzülen şahsı fark eden vatandaşlar bu defa da onu kurtarmaya çalıştı.
Emniyet Müdürlüğü, ilginç görüntülerin yanında dikkatsizlik, aşırı sürat ve ışık ihlallerinden kaynaklanan kazaların görüntülerini de paylaşmayı ihmal etmedi.