Adıyaman Belediyesi Zabıtalara Moral Gecesi Düzenledi

Son Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi zabıtalara moral gecesi düzenledi.

Adıyaman Belediyesi zabıtalara moral gecesi düzenledi.


Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın isteği üzerine tertip edilen programda, hoşça vakit geçirme şansı bulan zabıta çalışanları, moral depoladılar.


Sofra Restaurantta müzik eşliğinde akşam keyfi yapan zabıtalar, iş stresinden uzak, güzel bir fırsat yakaladılar. Programda, Türk Halk Müziği sanatçısı Delal Metin-in ağırlıklı olarak okuduğu yöresel parçalarla coşan zabıtalar, zaman zaman sahneye çıkarak halay çekip, gönüllerince eğlendiler.


Programın açılışında konuşan Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, moral ve motivasyonun önemli bir olay olduğuna vurgu yaparak, "Eğer bir toplumda, bir müessesede birlik, beraberlik, güven olmazsa başarıya varılamaz. Kaynaşma güzel bir duygu. Birlik ve beraberlik için böyle bir etkinliğe ihtiyaç vardı. Hatta bütün birimlerimizin ihtiyacı var. İnşallah sırasıyla diğer birimlerimizle de bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Gençlerin enerjisi ve orta yaşlıların tecrübesi birleşirse memleketimize daha güzel hizmetlerde bulunuruz diye düşünüyoruz" dedi.


Belediye olarak büyük değişimlere gittiklerini, bu amaçla zabıtaların tamamını memur kadrosundan oluşturduklarını da kaydeden Başkan Büyükaslan, en büyük hedefleri belediyeyi kurumsallaştırmak olduğunu, bunun için uğraş verdiklerini ve sistemi yavaş yavaş geçiş tarzında değiştirmeye başladıklarını ifade ederek şunları söyledi:


"Belediyede ilk defa bizim dönemimizde sistemi oturtmaya başlıyoruz. Mevzuat neyse onun gereğini yapıyoruz. Şu ana kadar imkanlar elvermediği için işçi kadrosundaki arkadaşlarımızı zabıta memuru olarak görevlendirmiştik. Bizden önceki dönemlerde de, bizim zamanımızda da öyle oldu. Bunun birçok sorunlarını yaşadık. Birçok olaylarda sıkıntılar yaşadık. Son müfettiş raporları ve tenkitlerinden dolayı bu uygulamadan tamamen vazgeçmeye karar verdik. Zabıta birimimizi memur kadrosundaki arkadaşlarla yeniden şekillendirdik. Bu uygulamaya geçerken, yeni bir memurluk sınavının açılmasını uygun bulmadığımız için, bir şekilde görevinden ayrılan uzman çavuşu arkadaşlarımızı zabıta birimimize kazandırdık. Bu vesileyle hem Adıyamanlı hemşehrilerimiz bu fırsattan istifade ettiler, hem de bu kardeşlerimiz yeni bir meslek sahibi oldular. O meslek disiplinini aynen burada da devam ettirsinler istedik. Bu amaçla 24 yeni arkadaşımızı zabıtalarımıza kattık. Adıyaman dışarıdan göç almayan 230 bin nüfuslu bir aile, bir akraba şehri. Bu işlerin ahengini bozmamaya gayret gösteriyoruz. Kimseyi inancıyla, mezhebiyle, değerleriyle, siyasi görüşüyle değerlendirmiyoruz. Bazı eksikliklerimiz varsa da inşallah bunları eğitim yoluyla ve yapacağımız etkinliklerle telafi edeceğiz.


Bu vesileyle bu güzel etkinliğe emek veren, katkı sunan başta Zabıta Müdürümüz Orhan Şahin-e, değerli arkadaşlarımıza ve bu güzel mekanda bizi ağırlayan işletme yetkililerine teşekkür ediyorum."


- ADIYAMAN

Kaynak: AA