Ağrı Valisi: Doğalgaz Hattındaki Patlama Terör Saldırısı
AĞRI Valisi Ali Yerlikaya, İran- Ankara arasındaki Botaş doğalgaz boru hattının Doğubeyazıt yakınlarında meydana gelen patlamanın terör saldırısından kaynaklandığını açıkladı.
AĞRI Valisi Ali Yerlikaya, İran- Ankara arasındaki Botaş doğalgaz boru hattının Doğubeyazıt yakınlarında meydana gelen patlamanın terör saldırısından kaynaklandığını açıkladı. Ağrı Dağı eteklerindeki Doğubeyazıt'ın Topçatan köyü yakınlarında gece yarısı büyük bir patlama meydana geldi.
İran'dan Türkiye'ye doğalgaz taışıyan boru hattının 27'nci kilometresinde saat 00.20'de meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yangında alevler 50 metre yükseğe kadar çıktı. Olay yerine sevk edilen güvenlik kuvvetleri, geniş bir alanda güvenlik şeridi oluşturdular.
BOTAŞ, boru hattındaki gazı kesti ve itfaiyenin çabaları ile yangın kısa sürede söndürüldü.Vali Ali Yerlikaya, Doğubeyazıt'ın Hasankeyf Mahallesi Deprem konutları bölgesinden geçen İran- Ankara BOTAŞ doğalgaz boru hattının 27'nci kilometresindeki patlamayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Vali Yerlikaya açıklamasında, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda kısa süreli bir yangın çıkmış olup İran- Ankara hattında doğalgaz akışı kesilmiştir. Olayla ilgili güvenlik kuvvetlerince olayın oluş şeklini aydınlatıcı çalışmalara başlanılmıştır. Patlama sonucunda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Şüpheli veya şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir" dedi.Öte yandan Türkiye- İran transit karayoluna 3 kilometre uzaklaktaki aynı bölgede 2007 yılında da bir patmalama olmuş, yangın çıkmıştı. BOTAŞ'ın istasyonlarındaki vanaları kapatmasıyla yangın, herhangi bir müdahale yapılmadan kendiliğinden sönmüştü.
AĞRI-DHA