AK Parti Kocaeli Milletvekili Gönül Açıklaması

Son Güncelleme:

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, engellilerin topluma kazandırılmasını ve sağlıklı bireylerin zihinsel dönüşümlerinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, engellilerin topluma kazandırılmasını ve sağlıklı bireylerin zihinsel dönüşümlerinin sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.


Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni (GENDAYDER) ziyaret eden Gönül, burada yaptığı konuşmada, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sınavı için başvuruların 20 Şubat'ta başlayacağını anımsattı.


Adayların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri'nde başvuru yapabileceklerini belirten Gönül, "Biz engellilerin topluma kazandırılması ve engelsizlerin de zihinsel dönüşümlerinin sağlanmasını hedefliyoruz. Biz göreve geldiğimizde engellilere yönelik herhangi bir yasa yoktu" dedi.


Engellilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için hukuki ve siyasi olarak ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Gönül, "Biz de 2005 yılında bütün alanların engellilerin erişimine uygun olmasını öngören Özürlüler Kanununu çıkarttık. Geride kalan yedi yıl boyunca belediyelerin bu konuya önem vermediğini görüyoruz. Türkiye bazında hangi illerin bu yasaya uyduğunu araştırıyoruz, ve engelli erişilebilirliği konusunda gerekenleri yapacağız" diye konuştu.


Gönül, ziyaretinde ayrıca engellilerin el sanatları atölyesini de ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi.


- KOCAELİ

Kaynak: AA