AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay."Dsi Genel Müdürlüğü Bugüne Kadar Kütahya İçin 101 Milyon 65...
AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün bugüne kadar Kütahya için 101 milyon 65 bin 725 liralık yatırım yaptığını, mevcut göletlere ilave olarak 6 gölet inşa edileceğini bildirdi.
AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün bugüne kadar Kütahya için 101 milyon 65 bin 725 liralık yatırım yaptığını, mevcut göletlere ilave olarak 6 gölet inşa edileceğini bildirdi.
Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İdris Bal ve Vural Kavuncu ile Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı'yı makamında ziyaret ettiklerini belirtti.
Görüşmede, DSİ Genel Müdürlüğünün Kütahya'daki projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Kinay, şunları kaydetti:
"Toplantıda, pancar üreticilerinin sorunları ve ihtiyaçları görüşüldü. Bu hususta ağırlık noktası olarak Beşkarış Barajı'nın son durumu değerlendirildi. DSİ Genel Müdürü Özkaldı, Beşkarış Barajı tamamlandığında 10 bin hektar tarım alanının sulanacağını ifade ederek, bunun Kütahya tarımına büyük bir güç katacağını ve canlandıracağını dile getirdi. Özkaldı, bu projenin gelecek mayıs ayında tamamlanmasının planlandığını söyledi.
DSİ Genel Müdürlüğü bugüne kadar Kütahya için 101 milyon 65 bin 725 liralık yatırım yapmış olup, mevcut göletlere ilave olarak 6 gölet daha yapılacak. Bu sayede topraklarımız daha da bereketli hale gelecek. Kütahya'nın en güçlü dinamiği tarım ve hayvancılık olacak. Yapılacak yeni yatırımlarla bölgede bir yıldız haline gelecek. Zafer Bölgesel Havaalanı'nın tamamlanmasıyla da gerek turistik kapsamda gerekse tarımsal ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlara ulaşması anlamında Kütahya daha etkili bir rol oynayacak. Bu yatırımlar konusunda bizlere öncü ve destek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve DSİ Genel Müdürlüğümüze müteşekkiriz."
- KÜTAHYA