Alman Medyası: Gül, Türkiye'nin Sorunlarını Yoluna Koyabileceğini Gösteriyor
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklaması, Alman medyasının dikkatini çekti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklaması, Alman medyasının dikkatini çekti. Rhein-Neckar Zeitung, Gül'ün açıklamasını " Türkiye'nin sorunlarını yoluna koyabileceğini gösterdiği" biçiminde yorumladı.
Rhein-Neckar Zeitung Türkiye'deki yolsuzluk soruşturması ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı son açıklamayı değerlendirirken ""Erdoğan daha önce de Gezi Parkı'nın imara açılmasıyla ilgili sorunda barışın sağlanmasını sağlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından yeniden düzeltiliyor" savlarını öne sürüyor. Gazete, Deutsche Welle tarafından yansıtılan yorumda şu görüşler de dile getiriyor:
"Gül, açıklamasında ülkede kuvvetler ayrılığına riayet edilmesi uyarısında bulundu. Erdoğan'ın son dönemdeki atakları konusunda zaten söylenecek ve uygulamaya konulacak daha fazla bir şey yok. Cumhurbaşkanı Gül'ün bu soruna karışması, Türkiye'nin sorunları yoluna koyabileceğini gösteriyor."