"Ana Kız Okuldayız Kampanyası"
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde açılan okuma-yazma kursuna katılan ve tahtaya "Ana Kız Okuldayız" yazan bir anne ve kızı, çevresindekilerin takdirini kazandı.
Sivas'ın Akıncılar ilçesinde açılan okuma-yazma kursuna katılan ve tahtaya "Ana Kız Okuldayız" yazan bir anne ve kızı, çevresindekilerin takdirini kazandı.
İlçeye bağlı Şenbağlar köyünde "Ana Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde başlatılan okuma-yazma kursuna, köydeki kadınlar ilgi gösterdi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün organizesinde düzenlenen kursta, emekli öğretmen Hakverdi Tekin gönüllü olarak görev aldı.
Köyde atıl durumda olan öğretmen lojmanını sınıf olarak dizayn eden Tekin, köylerinde okuma-yazma bilmeyen kadınlara kurs verdi. 15 kursiyerin katıldığı kurs, yaklaşık 3 ay sürdü. Kursa bazı kadınlar kızlarıyla birlikte katıldı.
Kursiyerlerden Zeliha Ceylan ve kızı Zeynep Esen, tahtaya "Ana Kız Okuldayız" yazarak çevresindekilerin takdirini kazandı.
Akıncılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya, yaptığı açıklamada,
"Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen 'Ana Kız Okuldayız' kampanyasına çok önem veriyoruz, önem vermeye de devam edeceğiz" dedi.
Kaya, bu kampanya çerçevesinde çalışan yöneticiler ve öğretmenler ile eğitim alan kursiyerleri gönülden tebrik ettiğini söyledi.
Akıncılar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç ise "Cenab-ı Hakkın ilk emri olan Oku'nun tecellisi için, Hakverdi Tekin isimli emekli öğretmenimizin böylesine kutsal bir kursu ücret almadan vermesi, çok güzel bir duygu. Öğretmenimizin tükettiği her bir soluk için ağzına-diline, harcadığı her enerji için eline-koluna, öğretme azmi ve sevgisi için gönlüne sağlık olsun. Kendisine minnet duyuyor ve teşekkür ediyoruz. Ayrıca ağır kış şartlarına aldırış etmeden, kursa azami oranda devamlılık gösteren ve okuma-yazma öğrenen kursiyerlerimize katılım, samimiyet ve muhabbetlerinden dolayı çok müteşekkiriz" diye konuştu.
Kursa özellikle eğitim araç ve gereçleri sağlayarak büyük destek veren Akıncılar İlköğretim Okulu Müdürü Aslan Uslu da okuma-yazma öğrenen kursiyerlerin günlük kitap okuması gerektiğini belirterek, köyevinde bir kütüphane oluşturacaklarını ve bu kütüphaneyi sürekli güncelleyeceklerini söyledi.
Emekli öğretmen Hakverdi Tekin ise kursiyer kayıtlarını dahi kendisinin yaptığını belirterek, "Teklif geldiğinde önce çekincelerim oldu. Ancak İlçe Milli Eğitim ve Halk Eğitimi Merkezi yöneticilerinden aldığım sinerjiyle 'neden olmasın-' diye düşünmeye başladım. İşe başladıktan sonra da sinerjilerini ve desteklerini devam ettiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kaya'ya, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç'e, Müdür Yardımcısı Şenel Çoşkun'a ve Akıncılar İlköğretim Okulu Müdürü Aslan Uslu'ya teşekkür ediyorum" dedi.
Kursun son gününde düzenlenen okuma bayramında büyük bir duygu yoğunluğu yaşandığını belirten Tekin, "18 yıl aradan sonra tekrar öğretmenlik heyecanı yaşadım. Öğretmenlik hayatımda bir ömür boyu hissettiklerimi, 18 yıl aradan sonra okuma-yazma öğrenme hasretlerini dindiren kursiyerlerimizle giderdim" diye konuştu.
Kursu tamamlayan 15 kursiyer, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Kursiyerlere sertifika verileceği belirtildi.
- SİVAS