Araştırma Hastanesinin Yatakları Yenileniyor

Son Güncelleme:

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.

Muğla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Gürbüz Akçay, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yatakların yenileneceğini bildirdi.


Yatakları yenilenen servisleri gazetecilere gezdiren Akçay, günde ortalama 3 bin kişinin tedavi gördüğü hastanenin 500 yataklı olduğunu belirterek, "İlk etapta 150 yatağı değişirdik. Hastanedeki yataklarımız çok eskiydi. Yataklar günümüz modern sağlık hizmetlerine uymayan yapıdaydı. Eski yatakların hepsi değiştirilecek" dedi.


Yeni yatakların son derece modern olduğunu, hastanın yatakta istenilen pozisyonda kaldırılmasını sağladığına işaret eden Akçay, "Şu an için tüm servislerimizde kullanımı en kötü olan yatakları değiştirdik. Bazı odalarda 5-6 yatak sayısı vardı, bunları da 3'e düşürdük. Bundan sonraki dönemlerde hastanemizde iyileştirme çalışmalarımız devam edecek" diye konuştu.


Akçay, yeni yatakların yaşlılara, göğüs hastalıkları servisinde yatan ve ameliyattan yeni çıkarak hareket etmekte zorlanan hastalara büyük kolaylık sağlayacağını kaydetti.


Muhabir: Ali Rıza Akkır


Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - MUĞLA

Kaynak: AA