ARM 3GHZ İşlemcileri 2014'te Piyasaya Sürecek

Son Güncelleme:

Yarı iletken teknolojileri uzmanı ARM'nin, 20 nano metre teknolojisiyle geliştirdiği yeni nesil işlemciler çıtayı bir adım daha yukarı kaldırıyor.

Yarı iletken teknolojileri uzmanı ARM'nin, 20 nano metre teknolojisiyle geliştirdiği yeni nesil işlemciler çıtayı bir adamı daha yukarı kaldırıyor. 3GHz saat hızına sahip olacak yeni nesil çipler in 2014 yılında piyasada olması bekleniyor.


Akıllı telefonlar ve tabletlerle hızla gelişen mobil dünyanın önemli aktörelerinden ARM 20nm teknolojisiyle geliştirilen yeni işlemciler 3GHz frekans hızında çalışabilecek. Şuan piyasada veya yeni giriş yapan Tegra 4 ve Snapdragon 800 gibi 28nm teknolojisinin kullanan işlemciler en fazla 2.3GHz saat hızına ulaşabiliyor. 20nm teknolojisini kullanmaya başlayan ARM'nin yeni nesil 3GHz saat hızında çalışan çipleri akıllı telefon ve tabletlerde2014 yılından itibaren kullanılmaya başlanacak.


20nm teknolojisi yle üretilen çiplerin bir önceki nesle göre %30 daha yüksek saat hızına ulaşabildiği ve %25 oranında daha düşük enerji kullandığı açıklandı. 3GHz hızında çalışan ve günümüz mimarilerinden %25 daha az enerji tüketen yeni işlemciler, akıllı telefon ve tabletlere daha uzun kullanım süresi sunacak.

Kaynak: Scroll.com.tr