Atatürk silüetinin yansıdığı mahallede ürküten görüntü

Son Güncelleme:

Her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında Atatürk siluetinin yansıdığı Ardahan'ın Damal ilçesine bağlı Ata Mahallesi'nde Cengiz Morkoç isimli vatandaşın ahırında çektiği görüntü kafa karıştırdı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün silüetinin yansıdığı Ardahan'ın Damal İlçesine bağlı Ata Mahallesi'nde çekilen bir fotoğraf büyük korkuya neden oldu.

ARKA PLANDAKİ GÖRÜNTÜ ŞOKE ETTİ

Alınan bilgiye göre; Cengiz Morkoç isimli vatandaş evinin yanında bulunan ahırda yeni doğmuş buzağısının fotoğrafını çekti. Ahırda çektiği fotoğrafa ışıkta çocukları ile birlikte bakan Morkoç, arka planda beliren görüntüyü fark edince neye uğradığını şaşırdı.

BUZAĞININ ARKASINDA GİZEMLİ BİR SİLÜET VARDI

Fotoğraf karesinde buzağının arkasında gözleri parlayan belli belirsiz bir insan silüeti vardı. Görüntü karşısında paniğe kapılan Morkoç, ahıra tekrar gidip baksa da fotoğraf karesinde beliren silüeti göremedi.

KİMSE NE OLDUĞUNU ANLAYAMADI

Fotoğraftaki silüetin ne olduğunu anlayamayan aile üyeleri, komşularını çağırarak ahırı ışıklandırdı. Tartışma yaratan fotoğraf karesindeki silüet için farklı yorumlar yapılsa da kimse ne olduğunu anlayamadı.

ATATÜRK SİLUETİ HER YIL BELLİ DÖNEMLERDE ORTAYA ÇIKIYOR

Ardahan'ın Damal ilçesinde doğal mucize olarak nitelendirilen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk silueti, her yıl 15 Haziran- 15 Temmuz tarihleri arasında ortaya çıkıyor. Siluet havanın güneşli olması durumunda her gün 17.55- 18.10 saatleri arasında Ata Mahallesi'nden izlenebiliyor.

SİLUET NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Atatürk silueti ilk olarak 1954'te Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından fark edildi. Siluetin, 1975 yılında gazeteci Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Bu nedenle 23 yıldan bu yana Damal ilçesinde temmuz ayında 'Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri' düzenleniyor.(Fakir Yılmaz/Özel Haber)