Avrupalı Ezidiler : Artık Köyümüze Dönmek İstiyoruz
Batman'ın Beşiri İlçesinden Almanya ve ve Avrupa'nın değişik yerlerine giden Ezidiler, Kuşçukuru Köyü Davasının uygulanması çağrısında bulundular.
Almanya başta olmak üzere Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan Ezidiler, Beşiri Kuşçukuru (Kelhok) Köyü davasının sonuçlandığı halde köye geri dönemediklerini belirterek "Hukuk hiçe sayılıyor" iddiasında bulundular.
Ezidiler, "Hukuk uygulansa binlerce Ezidi geri dönecektir" dediler.
İl yöneticilerine seslenen Ezidiler"2 yıla yakındır köyümüzü işgalden kurtarmak için hukuk mücadelesini büyük bir sabırla veriyoruz. Beşiri ilçesi Kuşçukuru köyü sınırları içerisinde bulunan araziler, evler, mezarlıkların bize ait olduklarını tapularımız, mahkeme evrakları ve tüm resmi belgelerle mevcuttur. Hak ve hukuk olarak bizleri haklı bulan tüm araştırma ve köyde yaptıkları bir kaç keşif sonuçları ile de tasdik edilerek bu köyün bize ait olduğuna dair Batman 2. Asiliye Hukuk Mahkemesinde karar verilmiştir. 02.10.2013 tarihindeki mahkeme kararı sonuçları aynen böyle karara bağlanmıştır. Kuşçukuru Köyünün bize ait olduĝu, tüm delil ve belgeleri ile tespit edilip köyde bulunan tüm evlerin zilyet ve kullanım hakkı bize ait olduğu kararı verilmiştir. Tüm belgeler ve mahkeme kararı köyümüzü işgal edenlerin hukuku çiğnediklerini ortaya çıkarmıştır" dediler.
"İŞGAL EDİLEN ARAZİLER ALENEN KULLANILIYOR"
Mahkeme kararına aykırı olarak arazilerinin işgal edilip sürüldüğünü belirten Kuşçukuru Köyü Ezidileri "Ancak tüm hukuki mücadelesini kazanmamıza rağmen, devletin verdiği tüm kararları hiçe sayarak, köyümüzü işgal ederek tüm arazilerimize taarruzda bulunarak, evlerimizdeki işgalcilerin kaba kuvvete dayalı devam etmektedirler.
Yaptığımız tüm suç duyurulardan, mahkemelerin verdiği tüm kararlarına rağmen, arazilerimize taarruzda bulunulmuş, ektikleri ekinleri herkesin gözü önünde gün ortasında biçerek yasal olan kurumlara satılmıştır" dediler.
KÖY İCRA TAKİBİNE ALINDI, ARAÇLAR ORTADAN KAYBOLDU!
Artık Batmana dönmek istediklerini ancak hiçbir haklarının korunmadığını ifade eden Ezidiler "İcraya başvuru talebimiz haklı görülerek karar verilmiştir. Köyümüzü ve evlerimizi işgal etmeye devam eden, devletin verdiği tüm kararları kişilerin mal varlıklarına haciz konulmuştur. İlk başta 5 araç Batman İcra Müdürlüğü tarafından trafikten men edilerek icraya verilmiştir. Bu araç ve gereçlere el konulması için 04.07.2014 tarihinde askerlerin güvenliği denetimi altında, icra memuru ve vekilimiz ve 2 çekici ile köye gitmişlerdir. Ancak araç ve gereçler bulunamamıştır. Bu da mahkeme ve icra kararını tanımama, araç ve gereçleri saklama suçunu işlemişlerdir" dediler.
EZİDİLER SORULARINA CEVAP BEKLİYOR
Kamuoyu ve yetkililerin bugünkü mahkemede kendilerine verilen hakkın takipçiliğini yapması gerektiğini belirten Ezidiler, gazetemiz aracılığıyla bazı soruları kamuoyu ile paylaştılar. "1.Devlet hukukunu tanımayan, mahkeme kararını hiçe sayan güçlere ne zaman müdahale yapılacaktır? 2.Köyümüz ve evlerimiz üzerinden ne zamana kadar, işgal ve ilhak devam edecektir? 3.Me kararına rağmen ne zamana kadar tapulu arazilerimiz dahil olmak üzere taarruzdan kurtulacaktır? 4.Îcradan saklanan plakaları bilinen araç ve gereçler nerededir? 5.Çalınan ekinler nereye satıldı? 6.Bu güçler kimden ve nereden güçlerini alıyorlar? 7.Diğer komşu köylerin aynı ve benzeri sorunlarını kim çözecek? 8. Ne zamana kadar koruma ile bölgeyi ziyaret etmek zorundayız? 9.Ne zaman bizler özgürce köyümüze dönebilirim?" diyen Ezidiler, "Ülkemize dönem istiyoruz" çağrılarını yenilediler.