Bakan Şahin'e "Kefek" Soruldu
BDP Milletvekili Ayla Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplanmasını istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu.
BDP Milletvekili Ayla Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e 'Kefek'in kapatılıp-kapatılmayacağı konusunda soru önergesi sundu.
BDP'li Akat, Bakan Fatma Şahin'e soru yöneltti.
"Kefek'in kapatılacağı iddiaları doğru mu?"
BDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından cevaplanmasını istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sundu. Akat, soru önergesinde Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK)in kapatılacağı yönündeki iddiaları gündeme getirdi.Soru önergesinde KEFEK'in kapatılmasının birçok sorunu beraberinde getireceğini savunan Akat "27 Kasım'da bazı haber ajansları hükümetin Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunu kapatarak Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonuna dönüştürmek istediği haberini duyurmuştur. Bu durum AKP'nin kadını ancak ailenin bir üyesi olarak gören, kadının birey ve yurttaş olarak haklarını görmezden gelen tutumunun bir yansıması olacaktır. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun kapatılacağına dair basında çıkan haberler gerçeği yansıtmakta mıdır? Kadınların sorunlarıyla ilgilenmesi gereken bir Bakanlık olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının KEFEK'in kapatılmasına dair haberlerle ilgili henüz resmi bir açıklama yapmamış olmasının gerekçesi nedir?" sorularına yer verdi.