Bakan Tüfenkci, "Sosyal Dengeler Gözle Görülecek Refah Bir Düzeyde Geldi"
Bakan Tüfenkci, "Sosyal dengeler gözle görülecek refah bir düzeyde geldi" Cazibe merkezleri ile Hakkari'ye istihdam sağlanacakHAKKARİ - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonomi istişare toplantısı için Hakkari'ye geldi.
Bakan Tüfenkci, "Sosyal dengeler gözle görülecek refah bir düzeyde geldi"
Cazibe merkezleri ile Hakkari'ye istihdam sağlanacak
HAKKARİ - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ekonomi istişare toplantısı için Hakkari'ye geldi.
Yüksekova'dan karayolu ile Hakkari'ye gelen Bakan Tüfenkci, Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı binası önünde Hakkari Valisi Cüneyit Epcim, Vali yardımcıları Bekir Abacı, Mehmet Nurullah Karaman, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Hakkari Baro Başkanı Av. Zeydin Kaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Ak Parti İl Başkanı Emrullah Kanar, Hatso Başkanı Servet Taş, STK temsilcileri ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye çıkan HATSO Başkanı Servet Taş, Bakan Tüfenkçi'nin Hakkari'deki ticaret sorunlarına el attığı ve sınır kapılarımızın gelişmesi için elini yaptığını yaptığı için kendisine teşekkür etti.
Başkan Taş, "Yaklaşık 40 yıldır süren şiddet ve terör ortamında her zaman ülkemizi birliği ve bütünlüğü adına hareket edip büyük bedeller vererek konumumuzu ve değerlerimizi koruduk. Halk olarak bu süreçte ciddi travmalar yaşadık. Ancak yaşama dair umutlarımızı kaybetmedik. Hakkari il statüsünün değiştirilmesi gündemi bizde ciddi bir çöküşe neden olmuştur ve bu gündem ilimize zarar vermektedir" dedi.
"Türkiye büyük bir dönüşüm ve değişime imza attı"
Daha sonra kürsüye çıkan Bakan Tüfenkci ise, "Ülke ekonomisi için hangi tedbirler alabiliriz. Hakkari özelinde neler yapabiliriz bunun istişaresini burada yapalım. Valimiz, oda başkanlarımız Ankara'ya gelirken Hakkari'nin sorunlarını bize iletiyorlar. Ülkemiz son 15 yıldır her alanda büyüyor ve büyümeye devam ediyor. Baktığımız zaman Türkiye büyük bir dönüşüm ve değişime imza attı. Ekonomi, sosyal hukuksal alanlarda çok önemli reformlar gerçekleşti. Ekonomimiz istikrara kavuştu. Sosyal dengeler gözle görülecek refah bir düzeyde geldi. Türkiye'ye son 15 yılda baktığımız zaman marka değeri olan bir ülke konumuna erişti. Bunun için marka değerini kurmak adına daha fazla daha fazla üreteceğiz. Daha fazla istihdam sağlayacağız ve daha fazla ihraç edeceğiz. Baktığımız zaman 2017 yılı içerisinde Cumhurbaşkanlığımızın seferberliği ile biz Türkiye'de 2 milyon 198 bin insanımıza yeni iş bulmuşuz. Ama bu yeterli mi yeterli değil. Daha fazla istihdam sağlamamız lazım. Bunun içinde daha fazla insana iş ve AŞ bulmamız lazım. Onun için ülkemiz 2017 yılında 2016 yılında yaşamış olduğu o hain darbe girişimine rağmen ve arkasından başlatılan ekonomik terör saldırıları ile Türkiye'yi çökertmeye çalıştılar" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından soru ve cevaplara geçildi. Bakan Tüfenkci kendisine soru soran herkesi dinleyerek cevap verdi. Hakkari'deki STK temsilcileri ve işadamları, kadim şehir Hakkari il kalsın. Hakkari sınır kapılarında yeni düzenlemelerin yapılması ve giriş çıkış saatlerinde düzenleme yapılması, sınır kapılarında gümrüksüz alanların kurulması, tek çıkışı olan Hakkari'ye yeni bir yolun yapılması konularını dile getirdiler.
Bakan Tüfenkci ise ellerinde geleni yapacağı sözünü vererek, AK Parti binasına geçti.