Bakan Yazıcı'nın Dünürüne Otel Kıyağı!

Son Güncelleme:

Şanlıurfa'da önce yeşil alan ardından eğitim kurumu ve son olarak ta turizm tesisi olarak değiştirilmek istenen arazinin Bakan Hayati Yazıcı'nın dünürü İşadamı Mehmet Cevheri'ye 'kıyak' amaçlı verildiği iddia ediliyor

Şanlıurfa Belediyesi'nin dünkü meclis toplantısında; Kentin Esentepe semtinde daha önce yeşil alandan çıkartılıp kamu kurumuna, sonra eğitim kurumuna ve şimdide turizm tesisi olarak değiştirilmek istenmesi tartışmalara neden oldu. Otel yapılmak istenen yerle ilgili Bakan Hayati Yazıcı'nın dünürü İşadamı Mehmet Cevheri'nin olduğu ve kıyak yapmak istediği iddia ediliyor


Şanlıurfa Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısının ikinci oturumu, Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe başkanlığında yapıldı. Belediye toplantı salonunda gerçekleşen dünkü oturumda imar komisyonuna havale edilen ve komisyonun aldığı kararlar görüşüldü. Toplantının en tartışmalı konusu ise, 20 dönümlük, mülkiyeti maliye hazinesine ait yürürlükteki imar planında emsal sıfır elli, 'Resmi Kurum Alanı' olan Karaköprü Köyü ada 3801 parsel 3'de kayıtlı alanın yapılaşma koşulları aynı kalarak "turizm tesis alanına" dönüştürülme teklifi oldu.


KADAYIFÇI: BU İŞLERİN ARKASINDA KİM VAR

Konuyla ilgili söz alan Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı, "Biliyorsunuz daha önce burası yine meclise geldi. İki buçuk emsal verilmişti. Sonradan tekrar vazgeçtik. Bir yetmiş beş, sonra sıfır elli eğitim. Şimdi de turizm. Başkan Fakıbaba burada olduğu zaman bizim ciddi işlerimiz var diyor. Düşünün Urfa kamuoyunu da beş, altı aydır meşgul ediyor bu konu. Belediye meclisini de, belediye yönetimini de. Aynı şey 11 Nisan Meydanı'nda oldu. Üç sefer mecliste değişti. Üç sefer de imar komisyonunda. Aynı şey halk eğitimde de oldu. O da üç sefer değişti. Ve bir türlü de bu işin peşini bırakmıyorlar. Biz, siz yapamazsınız, bir çivi çakamazsınız dediğimiz zaman, birileri orada mutlaka bir şeyler yapacak. Ben burada yine yapamazsınız diyorum. Burası 2007'de park. Ben o zaman 11 Nisan için de aynı şeyi söylemiştim. Dedim vali beye söyleyin. Dimyata pirince giderken evdeki otelden de olacak. Bakın 11 Nisan'a çivi çakılamıyor. Ve orası mezbele halinde. Kapalı spor salonu yıkıldı. Şu andaki kapalı spor salonuna ulaşım olmadığı için de çocuklar gidemiyorlar. Bunların bu hale gelmesinin sebebi de bu meclisin aldığı kararlardır. Vazgeçmiyorlar. Siz vazgeçmeyin. Biz de vazgeçmiyoruz. Biz ret vereceğiz ve burası park olacak. Eskiden neyse o olacak. Resmi kurum olarak daha önce geçmiş 2007'de. Haberimiz yoktu. 2009'da ben seçildim. Meclis bu işlerden vazgeçsin. Meclisin daha güzel işleri olabilir. Yani şimdi bunların arkasında kimler var, bilemiyorum. Emir eri gibi her ay değiştiriliyor. Bir ay sonra turizmden de vazgeçer bu adam" diye konuştu.


CAFER: AYNI EMSALİ BAŞKALARI DA İSTER

Bu tesis için verilen emsalin başkaları tarafından da isteneceğini belirten Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, "Burası yeşil alandan çıkarılıp kamu kurumu diye değiştiriliyor. Milli Emlak amacının dışına çıkıp kamu kurumu olan yeri kiraya vererek, önce eğitim kurumu, şimdi de eğitim kurumundan vazgeçince turizm alanı tesisi yapılmak isteniyor. Aslında Milli Emlak'ın hatası. Biz buna ret verdik. Dava açacağız. Eski durumuna mutlaka getirilecek. Belki bizim meclis üyeliğimiz biter. Ondan sonra biz Urfalı vatandaş olarak devam edeceğiz. İki ay önce, eğitime çok ihtiyacımız var diye çok konuşuldu. Şimdi ne oldu? Eğitime olan ihtiyacımız bitti mi? Önce eğitim olarak iki elliye çıktı, sonra bir yetmiş beşe düştü, sıfır elliye düştü. Bu sefer otel oldu. Yarın, öbür gün bu adam Akyürek'e üç elli emsal verildi. Onu emsal göstererek bu da isteyecektir. Mutlaka isteyecektir. Bu çok normal bir şeydir. Yani bu belediyede normal bir şey" diye kaydetti. Karar, Mehmet Cafer ve Hilmi Kadayıfçı'nın ret oylarına karşılık oy çokluğuyla imar komisyonunda karara bağlandı. Bu işin arkasında ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın dünürü İşadamı Mehmet Cevheri'nin olduğu iddia ediliyor.


'CEMAAT TARTIŞMASI'

Belediyenin dünkü toplantısında hararetli tartışmalara konu olan bir diğer konu ise, Av. Halit Şevki Kaplama Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı olarak, Süleymaniye Mahallesi, ada 4587 parsel 3'te kayıtlı ve yürürlükteki imar planında sosyal, kültürel tesis alanı olarak planlı alanının ticaret alanına dönüştürülmesi teklifi oldu.

Konuyla ilgili söz alan Meclis Üyesi Kadayıfçı, cemaatlere karşı olmadığını; ama yapılanların uygun olmadığını söyledi. Kadayıfçı, "Dün de dört adet donatının kaldırılması konusunda görüşlerimizi söylemiştik. Çok şükür haberimiz oluyor, bir donatının kaldırılması. Biraz düzeltme yapılmış. Veysel Bey'e teşekkür ediyorum. Açıklayıcı bilgilerinden dolayı. Benim anlamadığım bu vakıf, Allah rızası için hareket ediyor. Ve geçmişte gelmiş burayı sosyal, kültürel tesis diye talepte bulunmuş ve meclis de kabul etmiş. Şimdi ne hikmetse burayı ticaret alanına dönüştürmeye çalışıyor. Dikkat ederseniz son bir, iki yıldır işte bu vakıf, bu dernek, bu cemaat, biraz da bu işin suyunu çıkardılar. Belediye imar komisyonumuz oraya uygun diye karar vermiş. Muhtemelen AK Parti Grubu'nda da bu okeylenir. Peki, o sosyal, kültürel tesisi kaldırdığınız da onun yerine alternatifini de koyuyor musunuz? Tamam, bunu kaldırırım. Falan cemaat, İsmailağa Cemaati, bilmem ne cemaati gelsin, oradan gelsin, buradan gelsin. Ya kardeşim biz de onları destekliyoruz. Ama yapılan uygun değil. Geçmişte de meclis bazı donatılarda hata yapmış. Ama buna bir dur dememiz lazım. Şimdi Allah rızası için yapılan bir işte oradaki planı biz niye bozuyoruz. Ve cevap dahi vermiyorsunuz. Hemen oylamaya geçelim. Komisyondaki arkadaşlar açıp baksın ya. Bunu Allah rızası için yapanlar, niye buranın dokusunu bozuyor. Oranın sosyal, kültürel tesise ihtiyacı yok mu? Benim burada da oyun şahsen ret olacak. Bizi niye üzüyorsunuz, yoruyorsunuz? Gerek var mı bunlara? Yarın Karaköprü'nün de gelecek. İsmailağa Cemaati. Ya Allah'tan korkun. İstanbul'daki İsmailağa Cemaati Çarşamba'dan buraya geliyor. Yani artık bıktık ya" dedi.


Karar Hilmi Kadayıfçı'nın ret kararına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Meclis bugün 14.00'te yeniden toplanacak.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci