Başkent'te "Savaşa Hayır" Yürüyüşü

Son Güncelleme:

Başkentte bazı sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler "Savaşa Hayır" yürüyüşü düzenledi.

Başkentte bazı sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler "Savaşa Hayır" yürüyüşü düzenledi.


Batıkent'teki alışveriş merkezi önünde toplanan grup ellerinde "Savaşa Hayır" yazılı dövizlerle Batıkent Metro Durağı'na yürüdü. Türkçe ve Kürtçe savaş karşıtı pankartlar ve sloganlar eşliğinde metro önüne gelen grup adına yapılan basın açıklamasında, AK Parti'nin Türkiye'yi "komşularla sıfır sorun" politikasından "komşularla savaş" durumuna getirdiği savunuldu.


Açıklamada "AKP iktidarı bu topraklardaki halkların savaş karşıtlığını iktidar politikalarına karşı çıkışları da şiddetle bastırma, faşist baskı ve zor politikalarıyla sindirme çabasına hız vermektedir" denildi.


AK Parti'nin "1071 fetihçilik demagojileriyle" Türkiye'yi savaşa sürüklediği öne sürülen açıklamada, Kürt sorununda demokratik çözüm için gereken adımların atılması gerektiği iddia edildi.


Grup, açıklamanın ardından dağıldı.


Muhabir: Meltem Uzun


Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA