Başkent, Voleybol Sezonuna Türkiye Kupası ile "Merhaba" Diyecek

Son Güncelleme:

Acıbadem Ligleri'nde 6 takımla temsil edilecek Ankara, voleybol sezonunu cuma günü yapılacak Bayanlar Türkiye Kupası maçlarıyla açacak

Acıbadem Bayanlar ve Erkekler Voleybol Ligleri'nde 6 takımla temsil edilecek Ankara, yeni sezona Bayanlar Türkiye Kupası maçlarıyla "merhaba" diyecek.


Ligde erkeklerde 4, bayanlarda ise 2 takımı bulunan Başkent, ilk olarak Bayanlar Türkiye Kupası 1. etap maçlarından 6'sına evsahipliği yapacak. Karşılaşmalar, TVF Başkent Salonu'nda 27- 29 Ekim tarihlerinde oynanacak.


Bayanlar 1. etap maçlarının ardından 2 Ekim'de, VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA arasındaki Bayanlar Süper Kupa maçı da TVF Başkent Salonu'nda yapılacak. Geçen sezonun lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibi VakıfBank ile kupa finalinde VakıfBank'a kaybeden ve ligi 2. sırada bitiren Eczacıbaşı VitRa arasında, saat 18.00'de başlayacak mücadele, Başkentli voleybol severlere seyir zevki yüksek bir karşılaşma izleme imkanı sunacak.


Bayanlar Süper Kupası sahibini bulduktan sonra Erkekler Türkiye Kupası 1. etap maçlarından 12'si, 10-12 Ekim tarihlerinde yine Ankara'da yapılacak.



Ligdeki takım sayısı değişmedi



Ankara, bu sezon da ligde 6 takımla temsil edilecek. Geçen sezon erkeklerde Halkbank, Ziraat Bankası, Çankaya Belediye Anka ve Maliye Milli Piyango ile ligde yer alan Başkent, bayanlarda İlbank ve İBA Kimya TED Kolejliler ile mücadele etmişti. Son sırada yer alarak 2. Lige düşen İBA Kimya TED Kolejlilier'de, kulüp yönetimi A takımı kapatma kararı aldı.


Bayanlarda tek takıma düşen Ankara, Halkbank'ın Gazi Üniversitesi ile birleşerek Acıbadem Ligi'ne girmesiyle yeniden takım sayısını ikiye çıkardı. 2013-2014 sezonunda İBA Kimya TED Kolejliler'in yerini, Halkbank Gazi Üniversitesi dolduracak.



Sezonun ilk haftası 4 maç Ankara'da



2013-2014 sezonunun ilk haftasında Ankara'da 4 maç yapılacak. Bayanlarda "Başkent derbisi" niteliği taşıyan İlbank - Halkbank Gazi Üniversitesi maçıyla Ankara'da lig sezonu başlamış olacak.


Erkeklerde ise Başkentli voleybol severler, yeni sezonun ilk haftasında Halkbank - Konak Belediyesi, Çankaya Belediyesi Anka - İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Milli Piyango - İnegöl Belediyesi maçlarını izleme şansı bulacak.


TVF Başkent Salonu'nda yapılacak Türkiye Kupası maçlarının programı şöyle:



Bayanlar


27 Eylül Cuma:


17.00 İlbank - Karayolları


19.00 Ereğli Belediye - İdman Ocağı



28 Eylül Cumartesi:



14.00 İdman Ocağı - İlbank


16.00 Karayolları - Ereğli Belediye



29 Eylül Pazar:



13.00 İdman Ocağı - Karayolları



15.00 İlbank - Ereğli Belediye



Erkekler


10 Ekim Perşembe:



13.00 Ziraat Bankası - Belediye Plevne


15.00 Konak Belediyesi - Şahinbey Belediyesi


17.00 Torul Gençlik - 4 Eylül Belediye


19.00 Çankaya Belediyesi Anka - Bahçelievler Belediye


11 Ekim Cuma:


13.00 Şahinbey Belediye - Ziraat Bankası


15.00 Belediye Plevne - Konak Belediye


17.00 Bahçelievler Belediye - Torul Gençlik


19.00 4 Eylül Belediye - Çankaya Belediyesi Anka


12 Ekim Cumartesi:



12.30 Şahinbey Belediye - Belediye Plevne


14.30 Bahçelievler Belediye - 4 Eylül Belediye


16.30 Ziraat Bankası - Konak Belediye


18.30 Torul Gençlik - Çankaya Belediyesi Anka - Ankara

Kaynak: AA