Başkentte Kültür Sanat

Son Güncelleme:

İlk kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin açılış konserinde seyirciyi selamlayan Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının kurduğu "Üç Bas" ve "Üç Soprano", 23 Haziran'da sahne alacak."Yaza Merhaba" konseri", 23 Haziran'da, saat"...

İlk kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin açılış konserinde seyirciyi selamlayan Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının kurduğu "Üç Bas" ve "Üç Soprano", 23 Haziran'da sahne alacak.


Funda Ateşoğlu, Çiğdem Önol ve Esin Talınlı'dan oluşan "Üç Soprano" ile Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Tevfik Rodos'tan oluşan "Üç Bas"ın vereceği


"Yaza Merhaba" konseri", 23 Haziran'da, saat 21.00'da, Cer Modern'de dinleyicinin karşısına çıkacak.


Başkent sinemalarında bu hafta 9 film seyirciyle buluşacak.


Komedi dram türündeki "Aşk Perisi" adlı eser sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Dominique Abel, Fiona Gordon ve Bruno Romy'nin senaryosunu ve yönetmenliğini beraber üstlendiği yapımın başrollerinde yine aynı üçlü var. Fransız ve Belçika ortak yapımı olan filmin dünya prömiyeri geçen yıl Cannes Film Festivali'nde yapılmıştı.


"Can Yoldaşım" adlı dramatik komedi türündeki filmin yönetmenliğini 4 Oscar adaylığı olan Lawrence Kasdan üstleniyor. Filmin senaryosunda yönetmenle birlikte eşi Meg Kasdan'ın da imzası var. Sıcak ve romantik bir çift komedisi olan filmin başrollerinde Diane Keaton ve Kevin Kline yer alıyor.


Bu hafta izleyiciyle buluşacak bir diğer film ise Seyfettin Tokmak'ın yönettiği, "Kırık Midyeler" adlı Türk yapımı. Uğur Barış Mehmetoğlu, Seydo Çelik ve Engin Benli'nin oynadıkları filmde Mardin'ın fakir bir köyünden İstanbul'a çalışmaya gelen iki genç akrabanın, Almanya'da yaşayan amca oğullarının yanına gidebilmek için giriştikleri mücadele anlatılıyor.


2011 Cannes Film Festivali'nde dünya prömiyeri yapılan ve Toronto, Helsinki, New York Film Festivali gibi pek çok organizasyon gezen "Miss Bala", Meksikalı yönetmen Gerardo Naranjo'nun son işi. Senaryo da ise yönetmenle birlikte Mauricio Katz'ın da imzası var. Eleştirmenlerden ve seyirciden olumlu yorumlar alan filmin başrollerini ise Stephanie Sigman, Noe Hernandez ve Irene Azuela paylaşıyor. Filmde Laura Guerreroadında Meksikalı genç, güzel ve hırslı bir kadının isteklerine ulaşırken bir uyuşturucu şebekesiyle yollarının kesişmesi işleniyor.


Korku komedi türündeki ABD yapımı "Piranha"nın senaryosu Marcus Dunstan ve Patrick Melton'a ait. Filmde bir grup arkadaşın yüzmeye gittikleri göldeki piranalarla karşılaşmaları konu ediliyor.


Fransız yönetmen Jean-Marc Vallee'in son filmi dram türündeki "Ruh Eşim", sinemaseverlerin beğenisine sunulacak bir başka eser. Aşk, fantastik ve mistik bir kapıdan bakan film, birbirine paralel iki hikaye üzerinden ilerliyor. Birinci hikayede 1960'lara giderken, ikincisinde ise bugünden devam ediliyor.


Bu hafta korku ve gerilimin başrolde olduğu "Ruhlar Oteli"nin yönetmenliğini ve senaristliğini bağımsız korku sinemasının sevilen isimlerinden olan ve en son 2009'da "House Of The Devil" ile kamera arkasına geçen Amerikalı sinemacı Ti West üstlenirken, oyuncu kadrosunda Sara Paxton, Pat Healy ve Kelly Mc Gillis yer alıyor.


Yönetmenliğini Fransız oyuncu Jalil Lespert'in üstlendiği "Sert Rüzgarlar"ın başrollerinde Benoit Magimel, Audrey Tautou ve Isabelle Carre gibi Fransız sinemasının önemli isimleri var. Film Olivier Adam'ın romanından yine yazarın, Marion Laine'nin ve yönetmen Jalil Lespert'in ortak senaryosuyla beyaz perdeye aktarıldı. Filmde eşi ortadan kaybolan bir kocanın çocuklarıyla yaşadıkları ve karşılaştığı sürprizler anlatılıyor.


İngiltere'de yayınlanan ve 4 sezondur devam eden BAFTA ödüllü dizinin sinema uyarlaması olan komedi türündeki "Skor Sıfır"da, 4 lise öğrencisi kafadarın eğlenceli maceraları konu ediliyor. Dizi karakterlerinin tam kadro buluştuğu filmde, Will (Simon Bird), Simon (Joe Thomas), Jay (James Buckley) ve Neil'ın, okul bittikten sonra Yunanistan'ın Mali adasına tatile çıkmalarıyla başlarına gelen komik olaylar anlatılıyor.


-Sinemalar-


Metropol: "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Yenilmezler",


"Skor Sıfır", "Piranha", "Prometheus", "Babam İçin".


Optimum : "Prometheus", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları",


"Dehşet", "Pamuk Prenses ve Avcı", "Babam İçin", "Yenilmezler",


"Lanetli".


Kızılay Büyülü Fener: "Karanlık Gölgeler", "Pamuk Prenses ve Avcı",


"Skor Sıfır", "Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları", "Lanetli Kız",


"Prometheus" "Babam İçin", "Sert Rüzgarlar".


Bahçelievler Büyülü Fener: "Lanetli Kız", "Pamuk Prenses ve Avcı",


"Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları", "Babam İçin", "Aramızda Bebek Var", "Prometheus".


Muhabir: Şenay Ünal


Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA